FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

Autor: sbak
ZAGREB, 29. kolovoza 2012. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti iz svijeta do 9,30 sati.

LJUBLJANA - Nekadašnji guverner slovenske centralne banke France Arhar izjavio je u utorak kasno navečer za Slovensku televiziju da mandat kojega mu je dala slovenska vlada uključuje traženje stručnog rješenja za pitanje štednje hrvatskih štediša u nekadašnjoj Ljubljanskoj banci u Zagrebu, te da on nije osoba koja bi mogla odgovoriti na pitanje može li to pitanje odgoditi ratifikaciju hrvatskog pristupnog ugovora s EU-om u slovenskom parlamentu. Na svom prvom sastanku u utorak su se u Otočcu ob Krki u Sloveniji kao predstavnici svojih vlada sastali Arhar i financijski stručnjak kojega je angažirala hrvatska vlada, Zdravko Rogić. "Nas dvojica smo trasirali put u tom procesu i definirali važne točke koje su utjecale na događaje oko Ljubljanske banke Zagreb", rekao je Arhar za emisiju "Odmevi" Slovenske televizije.

LA PAZ - Tragovi uranija otkriveni su među kamenjem u garaži u središtu La Paza, izjavio je bolivijski ministar unutarnjih poslova Carlos Romero na konferenciji za tisak. "Prvotno smo mislili da ima uranija u tom čvrstom materijalu, nalazili smo se pred slučajem koji je trebalo rasvijetliti", izjavio je ministar Carlos Romero. Analiza kamena povjerit će se Geološkoj službi Bolivije i nezavisnom institutu, dodao je ministar. Nekoliko sati ranije pomoćnik ministra Jorge Perez kazao je da je "gotovo dvije tone" uranija otkriveno u zgradi u središtu glavnog grada, blizu američkog i brazilskog veleposlanstva.

SYDNEY - Brod s približno 150 imigranata tone u vodama Indonezije a australske spasilačke službe pristižu im u pomoć, objavili su u srijedu australski mediji i spasioci. Brod se nalazi u tjesnacu Sunda, 220 milja (oko 400 km) od Božićnog otoka (Christmas Island), australskog teritorija u Indijskom oceanu, objavila je javna radio i tv postaja ABC. Australske vlasti za pomorsku sigurnost (Amsa) potvrdile su da su spasioci poslani na lice mjesta a koordinira ih indonezijska agencija za potragu i spašavanje Basarnas. "Australija je poslala poruku brodovima koji plove u toj zoni ali Basarnas je dao na znanje da mu ne treba dodatna pomoć", istaknula je glasnogovornica Amsa-e.

(Hina) xsb ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙