FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 4,30 sati

Autor: sbak
ZAGREB, 27. kolovoza 2012. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti iz svijeta do 4,30 sati.

TRIPOLI - Dvije osobe su ubijene u nedjelju u sukobima sunita i alavita u libanonskom gradu Tripoliju koji odražavaju sukob u susjednoj Siriji gdje se uglavnom sunitski pobunjenici bore protiv vlade predsjednika Bašara al Asada koju čine uglavnom pripadnici alavitske manjine. Sukobi u libanonskom lučkom gradu Tripoliju odnijeli su tijekom prošlog tjedna najmanje 18 života a oko 100 osoba je ranjeno. Libanonska vojska rasporedila je svoje pripadnike oko sunitske četvrti Bab el-Tebaneha, i alavitske četvrti Džabal Mohsena kako bi smirila sukobe a svjedoci kažu da je nakon današnje pucnjave privela nekoliko osoba.

KABUL - Afganistanska obavještajna agencija objavila je u nedjelju da je operativni zapovjednik mreže Hakani povezane s Al Kaidom, odgovoran za napade na Kabul, ubijen u akciji američke bespilotne letjelice u Pakistanu. "Potvrđujemo da je Badrudin Hakani, mozak većine napada na Kabul, ubijen u napadu bespilotne letjelice, kazao je glasnogovornik Nacionalne uprave za sigurnost Lutfalah Mašal. "Naše se informacije temelje na presretanju razgovora između pripadnika Hakanija prisutnih na terenu koji su potvrdili da je mrtav", kazao je Mašal. Smrt Badrudina Hakanija, sina osnivača mreže Hakani Džalaludina Hakanija, opovrgli su kao glasinu talibani kojima je bio saveznik. Ako se smrt Badrudina potvrdi, bit će to težak udarac za mrežu koju SAD smatra velikom prijetnjom u ratu u Afganistanu.

JERUZALEM - Palestinski aktivisti u Pojazu Gaze lansirali su četiri rakete u nedjelju na jug Izraela od čega su tri oštetile dvije tvornice u gradu Sderotu pri čemu nije bilo žrtava, javlja izraelska vojska. "Dvije rakete pogodile su prijepodne dvije tvornice u industrijskoj zoni Sderota, dok je treća eksplodirala u susjednom polju", izjavila je glasnogovornica vojske ističući da je dvjema osobama "u stanju šoka" pružena pomoć. Četvrta raketa je tijekom večeri ispaljena iz Pojasa Gaze na jug Izraela, ali je pala na prazan teren u području Ashkelona, istaknula je glasnogovornica.

(Hina) xsb ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙