FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZeGeVege festival 7. i 8. rujna

Autor: smar
ZAGREB, 27. kolovoza 2012. (Hina) - Peti ZeGeVege festival održivog življenja održat će se od 7. i 8. rujna na Trgu bana Josipa Jelačića, a posjetiteljima će, osim više od 50 štandova zdrave hrane, ponuditi besplatna šminkanja i masaže, promotivne prodaje, ekološke inovacije, video projekcije te cjelodnevni program na pozornici.

Cilj ZeGeVege festivala je potaknuti građane da koriste za život neophodne prirodne resurse bez uništavanja okoliša te ugrožavanja životinja i dobrobiti drugih ljudi, objavio je organizator.

Tako će posjetitelji moći dobiti praktične i korisne savjete na radionici kuhanja primamljivih jela na biljnoj osnovi, a bit će postavljen restoran s ponudom zdravih vege jela i kolača. Izloženi prehrambeni proizvodi bit će isključivo biljnog podrijetla.

Kako bi se građani potaknuli na razvrstavanje otpada i brigu za okoliš i životinje, u sklopu festivala bit će postavljeno reciklažno dvorište.

Dio štandova i restoran osvjetljavat će led žarulje te te će biti predstavljeni električni automobil i električni bicikli.

U cjelodnevnom zabavnom programu, posjetitelje festivala zabavljat će razne plesne skupine, dječji zbor, pjevači, mađioničari i žongleri, a festival će ponuditi i popratne sadržaje poput video projekcija, edukativnih filmova i galerije fotografija.

Ovogodišnji ZeGeVege festival organizira se u sklopu poznatog festivala Veganmanije, koji se već godinama održava u Austriji, Njemačkoj, Švicarskoj, a od ove godine i u Sloveniji i Hrvatskoj.

U petak, 7. rujna, festival će biti otvoren od 9 do 21 sat, a u subotu, 8. rujna od 9 do 17 sati.

(Hina) xsmar yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙