FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UNDP educira o solarnim sustavima na Terraneo Festivalu 2012

Autor: tkol
ZAGREB, 6. kolovoza 2012. (Hina) - Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) priopćio je danas kako će sudjelovati u popratnom edukativnom programu drugog glazbenog festivala Terraneo od 7. do 9. kolovoza 2012. godine u bivšoj vojarni Bribirski knezovi pored Šibenika, u sklopu kojeg će predstaviti opremu "Solarnog edukacijskog centra – SEC".

UNDP najavljuje kako će u sklopu festivala organizirati četverodnevni edukacijski i izložbeni program na kojem će se predstaviti opremu "Solarnog edukacijskog centra – SEC", pokrenutog u sklopu projekta kojeg zajednički provode UNDP i Zadarska županija u suradnji sa Strukovnom školom Vice Vlatkovića u Zadru.

Glavna uloga SEC-a je pružanje programa osposobljavanja odraslih osoba za zvanja monter solarnih toplinskih sustava i monter solarnih fotonaponskih sustava, kao i novih izbornih predmeta za srednjoškolce. Uz obrazovnu ulogu, SEC također javnosti pruža informacije o prednostima solarnih sustava i različitim tehnologijama dostupnim na našem tržištu, kao i postojećim poticajima za njihovu instalaciju. Cilj projekta u sklopu kojeg djeluje i SEC, jest unaprijediti svijest javnosti te ostvariti preduvjete za daljnji razvoj zelenog poduzetništva kroz dodatne obrazovne tečajeve i stvaranje novih radnih mjesta u zelenom sektoru.

Posjetitelji će, između ostaloga, imati priliku naučiti više o uporabi solarne energije uz demonstraciju vožnje golf auta i bicikla na solarni pogon, napuniti svoje mobitele ili sličnu opremu isključivo putem solarne energije te sudjelovati u Dnevnom kvizu o obnovljivim izvorima.

(Hina) xkt yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙