FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Članovi HSP-a pale svijeće u ulicama koje nose ime Vukovara

Autor: ivuc
OSIJEK,25. kolovoza 2012.(Hina) - Predstavnici Hrvatske stranke prava (HSP) danas u gradovima i općinama u kojima postoji ulica s imenom Vukovara pale svijeće u znak sjećanja na početak bitke za Vukovar u Domovinskom ratu, a predsjednik stranke Daniel Srb učinio je to u Osijeku, na početku Vukovarske ulice.

Bitka za Vukovar počela je na današnji dan 1991., kada je u 10 sati pala prva granata na grad, podsjetio je Srb. Da tada nije bilo hrabrosti, odlučnosti i spremnosti da se usprkos neravnopravnom odnosu snaga bore za svoj grad i Hrvatsku, danas ne bi bilo ni Hrvatske. To je nešto što se u Hrvatskoj treba prepoznati, rekao je Srb nakon što je upaljeno 87 svijeća.

U spomen na 87 dana junačke borbe vukovarskih branitelja danas su lampaše zapalili i zagrebački HSP-ovci na čelu s predsjednikom gradske organizacije stranke Sinišom Šukundom.

Ni nakon 21 godinu nitko osim Veselina Šljivančanina, koji je dobio malu kazna, nije odgovarao ni za ubojstva ni za silovanja ni za prekomjerna granatiranja Vukovara, kazao je tom prilikom Šukunda.

xivuc/xbma yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙