FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Oko 300 natjecatelja na 7. Europskim igrama dijaliziranih i transplantiranih

Autor: smar
ZAGREB, 17. kolovoza 2012. (Hina) - U sklopu 7. Europskih igara dijaliziranih i transplantiranih koje će se održati od 18. do 25. kolovoza u Zagrebu, oko 300 natjecatelja natjecat će se u 11 grupa sportova i 49 disciplina, najavljeno je danas na konferenciji za novinare.

Voditelj Europskih igara dijaliziranih i transplantiranih Jurica Ester istaknuo je da ovogodišnje igre, na kojima će sudjelovati oko 400 sudionika, obuhvaćaju sportove od atletike, biciklističkih utrka na kronometar do plivanja. Naglasio je kako je posao organizacije igara bio veoma zahtjevan, ali i da je sve spremno da igre počnu.

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičević Vukičević istaknula je da je Europska federacija transplantiranih i dijaliziranih odlučila da se 7. Europske igre održe u Hrvatskoj budući da su se hrvatski transplantirani i dijalizirani sportaši dokazali osvajajući najviša odličja na igrama u Europi i svijetu.

Naglasila je kako se Hrvatska može ponositi činjenicom da se nalazi na vodećem mjestu u svijetu po broju darivatelja organa na milijun stanovnika i što je na drugom mjestu u svijetu po broju transplantacija na milijun stanovnika.

"Hrvatska je u posljednjih pet godina napravila veliki iskorak preuzevši vodeće mjesto u svijetu po broju realiziranih donora i učinjenih transplantacija na milijun stanovnika, nakon što je bila na predzadnjem mjestu u Europi", ustvrdila je Pavičević Vukičević.

Pozvala je sugrađane da se podrže ovogodišnje igre u što većem broju te na taj način podignu svijest o važnosti darivanja organa.

Za Hrvatsku će na 7. Europskim igrama nastupiti 25 reprezentativaca.

Europske igre transplantiranih i dijaliziranih održavaju se svake dvije godine kao multidisciplinarni sportski događaj pod pokroviteljstvom Europske federacije transplantiranih i dijaliziranih sportaša.

(Hina) xsmar ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙