FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: sbil
ZAGREB, 18. kolovoza 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih vijesti do 12,30 sati.

STOCKHOLM

Na atletskom mitingu "Dijamantne lige" u Stockholmu, održanom niti tjedan dana po završetku Olimpijskih igara u Londonu, ostvaren je tek jedan najbolji rezultat sezone.

Ruska trkačica Julija Zaripova je 3000 metara sa zaprekama istrčala za 9:05.02 minuta i tako potvrdila odličnu formu koja ju je odvela do pobjede i u Londonu.

Naša najbolja atletičarka Sandra Perković također je ostvarila odličan rezultat slavivši u bacanju diska s hicem od 68,77 metara što je novi rekord mitinga i tako je i ona potvrdila olimpijski naslov.

Inače, Stockholm je mitingom u petak obilježio 100. obljetnicu održavanja olimpijskih igara kojima je taj grad bio domaćin.

VILNIUS

Hrvatska muška juniorska košarkaška reprezentacija, igrači do 18 godina starosti, plasirala se u polufinale Europskog prvenstva koje se održava u Vilniusu. Naši su mladi košarkaši u četvrtfinalu svladali vršnjake iz Italije sa 76-69 (20-19, 15-9, 22-13, 19-28).

Najbolji u našoj reprezentaciji bio je Karlo Žganec sa 15 koševa i 11 skokova, Jakov Mustapić dodao je 16 poena, dok je Simone Fontecchio ubacio 17 za Italiju.

U polufinalu u subotu Hrvatska će igrati protiv Rusije.

ZAGREB

U utakmici 5. kola Prve HNL Slaven Belupo je kao gost na stadionu u Kranjčevićevoj svladao Zagreb sa 2-1 (1-1).

Strijelci: 0-1 Oršulić (23-ag), 1-1 Abdurahimi (40), 1-2 Grgić (51).

Pred 1.000 gledatelja sudio je Ljubičić iz Osijeka.

Ovom pobjedom Slaven Belupo je preuzeo vodstvo na ljestvici sa 12 bodova, dva više uz utakmicu više od drugog Hajduka i trećeg Dinama. Zagreb je, s druge strane, i nakon petog susreta ostao bez ijednog osvojenog boda, te je posljednji na ljestvici.

REZULTATI 5. KOLA:

Zagreb - Slaven Belupo 1-2 (Abdurahimi 40 / Oršulić 23-ag, Grgić 51)

BARCELONA

Portugalski reprezentativni napadač Simao Sabrosa (32) novi je igrač španjolskog prvoligaša Espanyola iz Barcelone s kojim je potpisao ugovor na dvije godine.

Simao, koji je tijekom karijere već igrao u Španjolskoj za Barcelonu i Atletico iz Madrida, u Espanyol je stigao iz turskog Besiktasa.

LONDON

Portugalski reprezentativni branič Jose Bosingwa (29) napustio je redove aktualnog europskog prvaka Chelseaja, te je potpisao trogodišnji ugovor s drugim londonskim premijerligašem Queens Park Rangersom.

Bosingwa je u QPR stigao bez odštete nakon što je raskinuo ugovor s Chelseajem.

Inače, Bosingwa je u listopadu prošle godine dobio crveni karton u dvoboju protiv QPR-a.

(Hina) xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙