FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: dber
ZAGREB, 9. kolovoza 2012. (Hina) - Donosimo pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati:

ZAGREB - Ministar financija Slavko Linić ponovio je da će sljedeća godina biti teža od ove, ali da Hrvatska ne treba pomoć Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), jer je uvjeren da hrvatski kreditni rejting na jesen neće pasti na razinu bezvrijednoga. Linić je u izjavi za Hrvatski radio poručio da Vlada ne odustaje od najavljene politike sređivanja proračuna, štednje i jačanja porezne discipline. "Kada je pitanje da li dolazi MMF, ja odgovaram ne. Vlada provodi svoju politiku, Vlada je ta koja je imala hrabrosti i uvela štednju i disciplinu, pregovara u vrlo ružnim uvjetima sa sindikatima, vrlo grubo se obračunavamo s udrugom poslodavaca, prema tome Vlada je ta koja je ostala sama - bez potpore poslodavaca, ali i s potporom najvećeg dijela sindikata", kazao je Linić. Ponovio je da je Vlada ta koja provodi mjere štednje i odgovorno se ponaša, zbog čega Hrvatskoj nije potreban MMF. "Ali ako je pitanje kad će Vlada eventualno pozvati MMF, onda vrlo jasno velim da je moguće da izgubimo rejting i u tom trenutku bez MMF-a bit će vrlo teško servisirati naše dugove. Ako ne servisirate dugove onda ćete imati problema i s domaćom potrošnjom i s realizacijom proračuna", zaključio je Linić. Hrvatski kreditni rejting trenutno je jedan stupanj iznad špekulativnog (tzv. bezvrijednog) statusa, uz negativnu prognozu.

ZAGREB - Ivo Čović dobio je novi četverogodišnji mandat na dužnosti predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga na današnjoj sjednici Skupštine tog trgovačkog društva, jednoglasnom odlukom članova Skupštine, a na temelju zaključka Skupštine grada Zagreba. Predsjedavajući Skupštine Zvane Brumnić naglasio je da su tom odlukom svi članovi Skupštine pokazali visoku razinu odgovornosti te dali veliki doprinos izbjegavanju krize upravljanja Holdingom, ističe se u priopćenju. Čović je naveo kako je svjestan goleme odgovornosti i opravdanih očekivanja Grada Zagreba i najavio da će Uprava okončati proces restrukturiranja tvrtke, nastaviti s racionalizacijom poslovanja te dalje unaprijeđivati kvalitetu usluge Holdinga. Skupština je danas također usvojila izvješće Nadzornog odbora o nadzoru vođenja poslova u Holdingu za 2011., nekonsolidirano financijsko izvješće do prosinca 2011. te izvješće neovisnog revizora, kao i druga izvješća i odluke.

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović uputio je čestitku Luciji Zaninović za osvojenu brončanu medalju u taekwondou na Olimpijskim igrama u Londonu. "Srdačno Vam čestitam na velikom uspjehu – brončanoj medalji na Olimpijskim igrama u Londonu, koju ste osvojili nakon odličnih borbi sa suparnicama iz vrha svjetskog taekwondoa, pokazavši vrline vrhunskog sportaša kada je bilo najteže. Želim Vam još mnogo uspjeha u budućim natjecanjima i svako osobno dobro", stoji u čestitki predsjednika Josipovića. Brončanoj Luciji čestitao je i premijer Zoran Milanović. "Draga Lucija, iskrene čestitke i hvala ti na ovom odličnom rezultatu. Siguran sam da možemo očekivati još mnogo lijepih vijesti u nastavku tvoje sportske karijere. Još jednom, čestitam u ime Vlade Republike Hrvatske i osobno", naveo je premijer Milanović. U čestitkama Luciji Zanonović pridružili su se i potpredsjednik Sabora Josip Leko te ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović.

ZAGREB - Zagrebačka policija uhitila je trojicu mladića koje tereti da su u šest navrata iz stanica za otkup plemenitih metala, naoružani plastičnim pištoljem, opljačkali novac i nakit vrijedan oko 55 tisuća kuna. Mladići osumnjičeni za seriju pljački u Zagrebu i Sesvetama stari su 17, 20 i 21 godinu, a nakon provedenog kriminalističkog istraživanja predani su pritvorskom nadzorniku. U službenom izvješću policija navodi da su 21-godišnjak i 20-godišnjak 26. svibnja, prijeteći plastičnim pištoljem, najprije opljačkali novac i nakit iz stanice za otkup u Ivanićgradskoj ulici u Zagrebu, a mjesec dana kasnije isti plijen odnijeli iz stanice u Ulici Jakova Gotovca u Sesvetama. Istu poslovnicu 21-godišnjak je sam ponovno opljačkao 28. srpnja, no tada se nije koristio lažnim pištoljem, već je zaposlenici samo verbalno zaprijetio. Također, 21-godišnjak i 17-godišnjak su 4. lipnja i 25. srpnja orobili poslovnicu za otkup plemenitih metala u I. Kozari putu, dok je 17-godišnjak s plastičnim pištoljem sam ponovio razbojništvo u Ivanićgradskoj ulici 1. kolovoza. Razbojnički trojac uhićen je nakon što je policija prije nekoliko dana objavila snimke nadzornih kamera s mjesta zločina, na kojima se jasno vide dvojica pljačkaša. Poslovnice za otkup plemenitih metala u posljednje su se vrijeme proširile gotovo svim hrvatskim gradovima, nakon čega ih se sve više našlo i na meti kriminalaca. Prema pisanju medija nekim tvrtkama koje se bave ovom djelatnošću prihod je prošle godine narastao i više od 200 posto, a zarađuju izvozeći zlato u zemlje gdje mu je cijena osjetno viša nego u Hrvatskoj.

VIROVITICA - Tri bombe i streljivo pronađene su jučer u tvrtki za sakupljanje i sortiranje otpada u Virovitici gdje su ih neodgovorni građani odbacili zajedno s otpadom, izvijestila je jutros Policijska uprava virovitičko-podravska. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, na pokretnoj traci između dvije drobilice, pronašao je dvije oštećene i jednu neoštećenu ručnu bombu M- 75 i nekoliko desetaka puščanog streljiva. Pronađene oštećene bombe i streljivo uništeni su, a neoštećena bomba je spremljena u policijsko skladište ubojite. Iz policije su apelirali na građane koji još uvijek imaju nelegalno vatreno oružje i minsko-eksplozivna sredstva da takvo oružje ne odbacuju već da pozovu najbližu policijsku postaju kako bi oružje preuzeo policijski službenik osposobljen za pirotehnička sredstva. Policija naglašavaju da građani koji dragovoljno predaju nelegalno oružje, neće snositi nikakve sankcije.

ZAGREB - Požar kod mjesta Donji Kašić– Suhovare u Zadarskoj županiji ugašen je sinoć uz pomoć dva Canadaira, Air Tractora i vatrogasaca zadarske Javne vatrogasne postrojbe s četiri vatrogasna vozila, a požarom je bilo zahvaćeno 30 hektara šume, trave i niskog raslinja, izvijestili su danas iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS). U Splitsko-dalmatinskoj županiji lokaliziran je požar na području Ljubitovice-Lepenice, ali još nije proglašen ugašenim. Opožareno je oko 2,5 hektara trave, smreke i makije. U gašenju požara sudjelovalo je Canadair i vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Seget Vranjica. Na području Hrvace – Vrdovo – Panj sinoć je ugašen požar u kojem je opožareno oko 50 hektara borove i hrastove šume. U gašenju ih zraka, uz Canadair i Air Tractor, sujelovala su i dva helikoptera sa uređajima za gašenje, JVP Split sa sezonskim vatrogascima i DVD Sinj sa ukupno 39 vatrogasaca i pet vatrogasnih vozila. Požar na području Malačke– Radošić– Uble lokaliziran je sinoć, a tijekom noći je na požarištu uspostavljeno dežurstvo koje je saniralo požarište. U požaru je zahvaćeno 40 do 50 hektara trave, niskog raslinja i makije. U gašenju su sudjelovala tri Canadaiar, JVP Split sa sezonskim vatrogascima, DIP Split, DVD-i Gomilica, Mladost, Kaštela Trogir, Slatine, Klis, Zagora i Dugopolje, s ukupno 94 vatrogasaca i 25 vatrogasnih vozila.

(Hina) xbdj ybdj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙