FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: promet i vrijeme u 9,30 sati

Autor: nkot
ZAGREB, 9. kolovoza 2012. (Hina) - Izvješće Hrvatskog autokluba (HAK) o stanju u prometu i vremenska prognoza Državnoga hidrometeorološkog zavoda (DHMZ):

ZAGREB - Zbog bure, na Jadranskoj magistrali između Bakra i Svete Marije Magdalene D8, zabrana je prometovanja za vozila I. skupine - autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle. Jak vjetar puše na dionicama autocesta A1 od vijadukta Božići do južnog ulaza u tunel Sveti Rok i A6 Rijeka-Zagreb od Kikovice do tunela Tuhobić, no autoceste su otvorene za sve skupine vozila. Zbog odrona na cesti između Slunja i Plitvičkih Jezera kod Koranskog mosta vozila se propuštaju naizmjence, jednim trakom. Za sav promet zbog radova su zatvorene ceste: D1 Pojatno-Veliko Trgovišće, D28 u Predavcu, D29 Marija Bistrica-Kašina, D31 Velika Gorica-Mala Buna, D34 Slatina-Čađavica-Donji Miholjac, D39 Cista Provo-Aržano, D43 Graberje-čvor Ivanić Grad i D523 Križišće-most Krk (obilazak preko Šmrike). Za teretna vozila zatvorene su ceste: Vidrenjak-Velika Ludina-Popovača-Kutina–Novska, Orahovica-Kutjevo (zbog sanacije klizišta), Podravska magistrala od Markovca Našičkog do Osijeka (obilazak je preko Đakova ili Donjeg Miholjca) i Marija Bistrica-Soblinec. Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima Kaštel, Rupa i Pasjak. Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih čekanja. Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

ZAGREB - Sunčano, u Međimurju i Podravini uz promjenjivu naoblaku. Potkraj dana i u noći u kopnenom području i na sjevernom Jadranu sa sjevera moguće prolazno naoblačenje. Vjetar većinom slab, u gorju i umjeren sjeveroistočni. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana puhat će umjerena i jaka bura, mjestimice s olujnim udarima. Drugdje uz obalu slaba do umjerena bura, poslijepodne prolazno jugozapadnjak i zapadnjak, a na otvorenom moru umjeren do jak sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32, a na Jadranu od 32 do 37 Celzijevih stupnjeva.

(Hina) pp/xnkot ybdj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙