FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Timošenko ne želi suđenje putem videoveze

Autor: bcav
HARKIV, 31. srpnja 2012. (Hina/Reuters) - Zatočena bivša ukrajinska premijerka Julija Timošenko izazvala je u utorak tužitelje, rekavši sudu da neće sudjelovati na suđenju putem videoveze iz svoje bolničke sobe.

Timošenko (51) na odsluženju je sedmogodišnje zatvorske kazne zbog zloporabe ovlasti, a iz zatvora je prebačena u bolnicu zbog kroničnih problema s leđima.

Zbog narušenog zdravstvenog stanja nekoliko puta bilo je odgađano novo suđenje za utaju poreza i pronevjeru koje seže u 90-te godine prošlog stoljeća kada je bila uspješna poslovna žena u industriji plina, što joj je priskrbilo naziv "plinske kraljice".

Kada je u utorak propao još jedan početak suđenja, tužitelji su predložili da Timošenko sudjeluje na suđenju putem videovezom.

No, ona je preko svoga odvjetnika priopćila da to ne želi, sugerirajući da bi tužitelji mogli zloupotrijebiti takav način suđenja u svoju korist. Također je upozorila da bi sudjelovanje putem videoveze bilo kršenje njezinih prava i pokazalo "nespremnost da se utvrdi istina".

Sudac Kostjantin Sadovski odlučio je ponovno odgoditi suđenje do 14. kolovoza.

(Hina) xbcav yps

An unhandled error has occurred. Reload 🗙