FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za ponedjeljak, 23. srpnja

Autor: bcav
ZAGREB, 22. srpnja 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za ponedjeljak, 23. srpnja.

BRUXELLES - Hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sastat će se s povjerenikom za regionalnu politiku Jonannes Hahn s kojim će razgovorati o mogućnosti financiranja Pelješkog mosta iz europskih fondova. Osim toga bilateralnog sastanka, ministrica Pusić će zajedno s kolegama iz Grčke, Italije i Slovenije s Hahnom razgovorati o Jadransko-jonskoj strategiji. Očekuje se da će ministrica Pusić i slovenski ministar Karl Erjavec bilateralno razgovarati i o rješavanju pitanja duga Ljubljanske banke prema hrvatskim štedišama.

BRUXELLES - Hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sudjelovat će kao promatrač na redovitom sastanku Vijeća za vanjske poslove, na kojem će se razgovorati o nizu aktualnih vanjskopolitičkih tema.

BEOGRAD – Glavni tajnik UN Ban Ki-Moon nastavlja posjet regiji boravkom u Beogradu gdje se očekuje njegov susret sa srbijanskim predsjednikom Tomislavom Nikolićem, mandatarom za sastav nove srbijanske vlade Ivicom Dačićem i srbijanskim ministrom vanjskih poslova Vukom Jeremićem, koji će od rujna tijekom jednogodišnjeg mandata predsjedati Općom skupštinom UN-a.

BEOGRAD – Nastavak konstitutivne sjednice srbijanskog parlamenta, započete 31. svibnja kada su verificirani mandati novih 250 zastupnika i konstituiran novi parlament. U nastavku konstitutivne sjednice trebali bi biti izabrani predsjednik i potpredsjednici parlamenta, kao i radna tijela. Nakon toga i nakon donošenja izmjena i dopuna zakona o vladi i ministarstvima, očekuje se izbor nove srbijanske vlade.

MOSKVA/SOČI - Talijanski premijer Mario Monti sastat će se s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u Sočiju, te s premijerom Dmitrijem Medvedevom u Moskvi.

WASHINGTON - Američka državna tajica Hillary Clinton govorit će na plenarnoj sjednici 19. međunarodne konferencije o AIDS-u.

HARKIV - Nastavlja se suđenje nekadašnjoj ukrajinskoj premijerki Juliji Timošenko.

Dežurni:

Noć: Andrej Matijašević

Prijepodne: Damir Muštović

Poslijepodne: Maša Taušan

Navečer: Sanja Pucak

Tel.: **385-1-4808645

Fax.: **385-1-4808822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xbcav ydam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙