FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Timošenko simbolično nositeljica liste za parlamentarne izbore

Autor: mtro
KIJEV, 30. srpnja 2012. (Hina/AFP) - Bivša ukrajinska premijerka Julija Timošenko, koja izdržava sedmogodišnju kaznu zatvora za zlouporabu položaja, simbolično će biti nositeljica liste glavnog oporbenog saveza na parlamentarnim izborima u listopadu, koji je kampanju počeo u ponedjeljak.

Politički savez koji objedinjuje stranku Julije Timošenko i bivšeg predsjednika parlamenta Arsenija Jacenjuka odlučio je na kongresu u ponedjeljak da oporbenu čelnicu stavi na čelo liste, dok se ona nalazi u zatvoru.

Ti parlamentarni izbori bit će prvi veliki test nakon izbora predsjednika Viktora Janukoviča 2010. koje će Zapad pomno pratiti radi procesa protiv pripadnika oporbe, posebice Timošenko.

Europska unija i Sjedinjene Države traže oslobađanje bivše premijerke, koja je zbog hernije diska u svibnju prebačena u kliniku u Harkivu.

Tri njemačka liječnika berlinske klinike posjetili su oporbenu čelnicu u ponedjeljak i predložili nastavak liječenja još četiri do osam tjedana. Konačnu odluku o tome će donijeti ukrajinske vlasti koje sumnjaju da Nijemci odugovlače s liječenjem.

(Hina) xtm ymaš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙