FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za utorak, 10. srpnja

Autor: djan
ZAGREB, 10. srpnja 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za utorak, 10. srpnja:

ZAGREB - Britanski ministar za Europu David Lidington boravi u prvom službenom posjetu Republici Hrvatskoj tijekom kojeg će se sastati s predstavnicima hrvatske vlade, Sabora i civilnog društva. Hrvatsko pridruživanje Europskoj uniji je prioritet za britansku vladu te se ministar želi što bolje upoznati s postignutim napretkom u ispunjavanju preostalih obveza RH prije 1. srpnja 2013. godine, kada bi Hrvatska trebala postati članicom Europske unije. Očekuje se da će ministar Lidington dati izjavu za medije ispred ministarstva pravosuđa u 12.45 sati (Dežmanova 10).

LONDON - Britanski premijer David Cameron sastat će se s francuskim predsjednikom Francoisom Hollandeom.

KAIRO - Zasjedanje egipatske Narodne skupštine koje je sazvao njezin predsjednik Sad al-Katatni, dan nakon što je predsjednik države Mohamed Morsi donio odluku o ponovnom sazivanju tog doma koji je Vojno vijeće raspustilo sredinom lipnja, temeljem odluke Visokog ustavnog suda.

HARKIV - Nastavlja se suđenje bivšoj ukrajinskoj premijerki Juliji Timošenko. Optužnica tereti Timošenko (51) da je sredinom devedesetih godina kao čelnica jedne tvrtke, koja se bavila uvozom i distribucijom plina, izbjegla platiti porez u iznosu od nekoliko milijuna dolara.

Dežurni urednici:

Noć: Domagoj Janković

Prijepodne: Damir Muštović

Poslijepodne: Darko Vlahović

Navečer: Damir Hainski

Tel: **385 1 4808 645

Fax: **385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkga ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙