FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Komšić donio odluku o napuštanju SDP BiH - mediji

Autor: zkre
SARAJEVO, 23. srpnja 2012. (Hina) - Hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić donio je u ponedjeljak odluku o napuštanju SDP-a BiH, objavili su mediji u BiH pozivajući se na stranačke izvore.

Komšić je dugogodišnji visoki dužnosnik i potpredsjednik SDP-a BiH i član je Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda.

On je u petak demonstrativno napustio sjednicu stranačkog Predsjedništva koje je podržalo sporazum o ustavnim promjenama usuglašene s dva HDZ-a i Savezom za bolju budućnost BiH. Komšić se u izjavi za medije usprotivio prijedlogu o ustavnim promjenama smatrajući da bi tim prijedlogom bila uskraćena prava nacionalno neopredijeljenim građanima za izbor u vlasti.

"Kako god završi rasprava i koje god se utvrdi rješenje, ja ne želim da ovo bude rješenje za buduće ustavne promjene u BiH. Jer cijela jedna skupina ljudi i kojih će biti sve više i više, koji se osjećaju prije svega Bosancima i Hercegovcima, bi po ovome papiru bila izvan sustava i jednostavno bila bi uskraćena u svojim pravima", rekao je Komšić novinarima.

Stranka je upravo Komšića zadužila da se do kraja kolovoza, što je rok postavljen u smjernicama dogovorenim između BiH i Europske unije, Predsjedništvo BiH izjasni o prijedlogu ustavnih promjena. Takav prijedlog Komšić je odbio.

U dokumentu o ustavnim promjenama između HDZ-a BiH i SDP-a, a koji podupiru i stranke vladajuće većine HDZ 1990. i Savez za bolju budućnost dok srpske političke stranke SNSD Milorada Dodika i SDS inzistiraju na izravnom izboru članova BiH Predsjedništva, utvrđuje se novi mehanizam biranja izaslanika za gornji nacionalno koncipirani Dom naroda.

(Hina) xzkre ymaš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙