FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSP BiH odlučna zaustaviti promjenu vlasti i FBiH

Autor: zkre
MOSTAR, 27. lipnja 2012. (Hina) - Predsjedništvo Hrvatske stranke prava (HSP) BiH najavilo je kako će ova stranka i njezini dužnosnici zaustaviti promjenu vlasti u Federaciji BiH, optužujući SDP BiH za pravno nasilje nakon jučerašnjeg smjenjivanja vodstva Zastupničkog doma, uključujući i zamjenika predsjedavajućeg Stanka Primorca koji je član HSP-a BiH.

"HSP je odlučio ustrajati u borbi protiv političkog i pravnog nasilja pojedinaca okupljenih oko Zlatka Lagumdžije, koji, po uzoru na Milorada Dodika, želi ovladati Bosnom i Hercegovinom. HSP BiH tome će se uspješno suprotstaviti jer ima ključeve ove vlasti, odnosno predsjednika Federacije BiH Živka Budimira, koji je jamac zakonitosti u Bosni i Hercegovini", priopćeno je nakon sjednice predsjedništva HSP-a BiH.

Ova je stranka optužila HDZ BiH i HDZ 1990 za neprincipijelnost i izdaju nacionalnih interesa Hrvata u BiH.

Zastupnici Socijaldemokratske partije BiH (SDP BiH), HDZ BiH, HDZ 1990 i Saveza za bolju budućnost (SBB) samostalno su jučer sazvali sjednicu zastupničkog doma, smijenili predsjednika i njegova zamjenika iz reda SDA odnosno Hrvatske stranke prava i postavili svoje članove na te dužnosti. Dio je to najavljene rekonstrukcije vlasti koja se provodi na inicijativu SDP-a BiH o isključenju SDA iz izvršne vlasti na svim razinama u BiH te HSP-a BiH i Narodne stranke Radom za boljitak iz izvršne vlasti u Federaciji BiH.

Da bi nova koalicija to provela u djelo, potrebno je smijeniti i predsjednika Federacije BiH Živka Budimira, za što treba osigurati potporu dvije trećine zastupnika u oba doma Parlamenta FBiH.

(Hina) xzkre ydam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙