FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vinkovci proslavili Dan grada i blagdan svojeg zaštitnika Sv. Ilije

Autor: zdra
VINKOVCI, 20. srpnja 2012. (Hina) - Svečanom sjednicom Gradskog vijeća, na kojoj je zaslužnim pojedincima, ustanovama i udrugama dodijeljena zlatna plaketa s grbom grada, Vinkovci su proslavili Dan grada i blagdan svojeg zaštitnika Sv. Ilije.

Čestitajući sugrađanima Dan grada, vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić podsjetio je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća da se Vinkovci s 8000 godina kontinuirane naseljenosti ubrajaju među najstarija naselja u Europi.

Ove će se godine u uređenje grada uložiti 40 milijuna kuna, gradi se novi most preko Bosuta, a očekuje se nastavak gradnje istočne gradske obilaznice, rekao je, dodajući da je u posljednjih 20 godina u razvoj Vinkovaca uloženo 1,7 milijarda kuna.

"Naš je grad i mjesto velikih arheoloških otkrića. Tako je nedavno u središtu grada otkriveno antičko srebrno posuđe iznimne vrijednosti i značaja, ali i veliki ranokršćanski kompleks s prijelaza 4. na 5. stoljeće koji se prostire na 4000 četvornih metara, a koji tek treba istražiti", istaknuo je Karlić.

Uručena su i priznanja - zlatne plakete s grbom grada Vinkovaca koje su dobili Ivan Orešković za očuvanje folklorne baštine, Marko Simon za doprinos promicanju i razvoju sporta, Ante Miljak za unaprjeđenje gospodarskog života, Ivana Iskra Janošić za doprinos u očuvanju arheološke baštine, Mario Alilović za vrhunske rezultate ostvarene u biciklističkom sportu, Udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja "Hrvatska majka" iz Vinkovaca, Društvo "Naša djeca" iz Vinkovaca i Gimnastički klub "Hrvatski sokol".

(Hina) xzdra yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙