FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Splitski SDP: Kerum se predstavlja kao spasitelj Hajduka

Autor: vkrb
SPLIT, 19. srpnja 2012. (Hina) - SDP-ov splitski gradski vijećnik Ivo Baldazar, koji je i kandidat te stranke za gradonačelnika na lokalnim izborima 2013., ocijenio je danas govoreći o jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća da je donošenje odluke o žurnom zajmu Hajduku od 7,2 miljuna kuna bilo inscenirano samo kako bi se gradonačelnika Keruma predstavilo kao spasitelja Hajduka.

Na današnjoj konferenciji za novinare splitskoga SDP-a rečeno je da je Gradsko vijeće početkom lipnja donijelo odluku o davanju jamstva za zajam od 60 milijuna kuna Nogometnom klubu Hajduku, no gradska vlast nije željela potpisati to jamstvo te je jučer inscenirana situacija da se donese odluka zajmu iz gradskog proračuna od 7,2 milijuna kuna.

"Jučer je na sjednici Gradskog vijeća, po svemu sudeći, situacija bila inscenirana. Koliko ja znam, čudno je da grad Split nije u roku od deset dana potpisao jamstveni tekst za kredit. Banka koja je trebala dati taj kredit poslala je gradu jamstveni tekst da ga se provjeri i potpiše, ali deset dana oni nisu bili u stanju prihvatiti jamstveni tekst. Kredit se nije mogao realizirati jer jamstveni tekst nije potpisan, a deset dana nakon toga na jučerašnjoj sjednici Kerum optužuje Nadzorni odbor Hajduka da nije našao financijska sredstva", rekao je Baldazar. Optuživši gradonačelnika Keruma da radi "na kaubojski način", Baldazar je rekao da je Kerum "na svoj način došao i izvukao 7,2 milijuna kuna iz gradskog proračuna" kao žurni zajam Hajduku o kojemu je Gradsko vijeće donijelo odluku na jučerašnjoj izvanrednoj sjednici, održanoj nakon redovite sjedice.

Baldazar danas nije spomenuo naziv banke koja je Hajduku trebala dati zajam, a gradonačelnik Kerum u jučerašnjim je istupima rekao kako je riječ o Zagrebačkoj banci. "Pregovori koji su gradu kao većinskome vlasniku prezentirani kao najizgledniji završeni su u utorak jer je banka pisanim putem tog dana u 11,45 sati obavijestila čelništvo Hajduka da neće odobriti kredit, napisao je Kerum u jučerašnjoj pisanoj izjavi, a po njegovu tumačenju, nadzorni odbor Hajduka zbog svojeg neuspjeha u pregovorima "doveo je taj klub u poziciju da ne može funkcionirati", a grad je zbog jamstva za kredit "doveden u poziciju da još jedanput spašava Hajduk".

Vijećnik SDP-a i predsjednik splitskog odbora te stranke Marin Jurjević danas je pak rekao kako je grad Split "u rasulu jer se aktualna vlast i njezini partneri ponašaju kao nerazumni ljudi". "Gradsko vijeće je izgubilo svaki dignitet, grad se urušio i pretvorio u 'politički Karepovac', a vidjelo se da Kerumovoj vlasti u tomu pomaže i HDZ, koji optužuje SDP da smo u koaliciji s Kerumom", rekao je Jurjević.

SDP-ova vijećnica Aida Batarelo podsjetila je da tri mjeseca nije bilo redovite sjednice Gradskog vijeća, a jučer su održane dvije.

"To govori da u Splitu vlada totalni kaos, a aktualna vlast grad vodi stihijski", ustvrdila je Batarelo. Po njezinim riječima, Split je "gurnut u situaciju da mu se svi u Hrvatskoj smiju" zato što se gradonačelnik Kerum, kako je rekla, ne bavi gradom, nego se grad bavi njime.

(Hina) xpgas yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙