FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Građani Otoka obilježavaju Dan grada

Autor: zdra
OTOK, 13. srpnja 2012.(Hina) - Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u spomen na poginule i ubijene hrvatske branitelje i civile u Domovinskom ratu te svečanom sjednicom Gradskoga vijeća na kojoj su zaslužnim građanima i ustanovama dodijeljena javna priznanja, u Otoku nedaleko Vinkovaca obilježen je Dan grada.

U spomen na poginule i ubijene hrvatske branitelje i civile u Domovinskom ratu, vijence kod spomenika u središtu Otoka položila su i svijeće zapalila izaslanstva Grada Otoka, Vukovarsko-srijemske županije i Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata "Trpinjska cesta 1991.". Molitvu je predvodio župnik otočke Župe sv. Antuna Padovanskog, velečasni Antun Knežević.

Otočki gradonačelnik Josip Šarić kazao je u izjavi nakon polaganja vijenaca kako je dobivanjem statusa grada, Otok postao upravno, a razvojem gospodarske zone sve više postaje i gospodarsko središte jugoistočnoga dijela Vukovarsko-srijemske županije.

"Budućnosti i optimizna ima. Vjerujemo u bolje sutra, o čemu svjedoči i iznos od 50 milijuna kuna izvanproračunskih ulaganja predviđenih za ovu godinu. Nezadovoljan sam međutim odnosom Vlade prema ovome kraju", kazao je Šarić, rekavši kako Vladi ne bi smjelo biti važno koja je politička opcija u kojoj sredini na vlasti, već koliko kvalitetno tko radi i kakve su potrebe pojedine sredine.

Na svečanoj sjednici Gradskoga vijeća, zaslužnim pojedincima, ustanovama i udrugama uručena su javna priznanja. Plaketa Grada Otoka dodjeljena je Stanislavu Matasu za očuvanje tradicije, a medalja Grada Otoka Petru Znahoru za doprinos razvoju vatrogastva, Mariji Čorić za doprinos očuvanju tradicije i promoviranju kulturne baštine, Mati Janešu za doprinos razvoju vatrogastva, Antunu Zrnu za doprinos razvoju vatrogastva, Osnovnoj školi Josipa Lovretića Otok za postignute športske rezultate te Đuri Lovriću za doprinos razvoju športa.

Otočani proslavljaju Dan Grada u spomen na 13. srpnja 2006. godine, kada je odlukom Hrvatskoga sabora ta tadašnja vinkovačka općina dobila status grada.

(Hina) xzdra ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙