FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: nastavak rasta cijena dionica treći dan zaredom?

Autor: scvi
NEW YORK, 20. srpnja 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su oslabili jer su investitori nakon tri dana dobitaka skloni dobitonosnim prodajama.

Terminski Dow Jones indeks bio je oko 14,30 sati na gubitku 55 bodova, a tehnološki Nasdaq 5,25 bodova.

Istodobno, terminski S&P 500 oslabio je 8,3 boda, i bio je ispod fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Posljednjih dana bolje od očekivanja zarade kompanija podignule su cijene dionica na Wall Streetu, posebice u tehnološkom i bankarskom sektoru. S&P 500 indeks dosegnuo je, pak, najvišu razinu u zadnja dva i pol mjeseca.

Osim unovčavanja dobiti, investitore je na prodaje dionice nagnalo i izvješće General Electrica. Iako je taj konglomerat u drugom tromjesečju ostvario zaradu iznad očekivanja tržišta, prihodi su mu bili ispod očekivanja, ponajviše zbog slabe prodaje na europskim tržištima.

„Europsko poslovanje General Electrica nešto je slabije, a to muči i mnoge druge kompanije. Kako će štednja u Europi utjecati na multinacionalke?“, pita se Cort Gwon, strateg pri HudsonView Capital Managementu.

Kako dodaje, dosad je sezona objave poslovnih rezultata bila dobra, no investitori su sada skloni unovčavanju dobiti.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙