FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za četvrtak, 19. srpnja

Autor: ikut
ZAGREB, 19. srpnja 2012. (Hina) - Najava važnijih događaja za četvrtak, 19. srpnja koje ćemo popratiti fotografijama

ZAGREB - Sjednica Vlade RH na kojoj će se razmatrati prijedlog odluke o prihvaćanju ponude zagrebačke tvrtke Kermas energija d.o.o. za kupnju 1.177.014 dionica Brodotrogira, pod posebnim uvjetima. Vlada bi na sjednici trebala imenovati svoje predstavnike u Arbitražnom vijeću za provođenje postupka arbitraže o Prijedlogu izmjena i dopuna Temeljnog kolektivnog ugovora za službenike i namještenike u javnim službama. Vlada će razmatrati prijedlog zaključka o prestanku isplate uvećanja koeficijenata složenosti poslova ovisno o godinama staža temeljem Uredbe o raspodjeli dodatnih sredstava za plaće učitelja i nastavnika u osnovnom i srednjem školstvu u 2003. i 2004. godini. Na dnevnom redu sjednice su, među ostalim, i prijedlozi o izmjenama uredbi o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova u državnoj službi, o klasifikaciji radnih mjesta policijskih službenika i o plaćama policijskih službenika (10 sati, Banski dvori). Nakon sjednice Vlade u Banskim dvorima ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić dat će izjave novinarima o mogućnostima izgradnje Pelješkog mosta uz sufinanciranje od strane EU.

ZAGREB - Ustavni sud održat će sjednicu povodom prijedloga za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom više odredaba Zakona o kaznenom postupku (ZKP). Prije više od dvije i pol godine nekoliko odvjetnika zatražilo je ocjenu ustavnosti zakona kojim su državni odvjetnici od istražnih sudaca preuzeli vođenje istraga. Proteklih mjeseci u medijima se u više navrata nagađalo da će ustavni suci glavninu zakona proglasiti neustavnim i da će time svi veliki korupcijski slučajevi "pasti u vodu". Drugi, pak, smatraju da će Ustavni sud ukinuti znatan dio odredaba i smanjiti ovlasti državnog odvjetništva, ali da će izbjeći da izravna posljedica njegove odluke bude poništenje postupaka koji su već u tijeku (11 sati, Trg sv. Marka 4).

ZAGREB - Na izvanrednoj sjednici Gradska skupština Grada Zagreba razmatrat će se prijedlog odluke o izradi Urbanističkog plana uređenja Studentskog kampusa Borongaj (10 sati, Stara gradska vijećnica, Ulica sv. Ćirila i Metoda 5/I., dvorana A).

ZAGREB - Proces sanacije, privatizacije i restrukturiranja brodogradilišta teme su konferencije za novinare prvog potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Radimira Čačića sa suradnicima. Čačić će rezimirati odluke Vlade donesene u proteklom razdoblju vezano za brodogradnju i ujedno prezentirati daljnje korake za završetak procesa privatizacije i restrukturiranja brodogradilišta (14,00 sati, Ministarstvo gospodarstva, velika dvorana prizemlje, Grada Vukovara 78).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Uroš Andrić

Poslije podne: Ivana Kutni

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xik yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙