FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za srijedu, 18. srpnja

Autor: ikut
ZAGREB, 18. srpnja 2012. (Hina) - Najava važnijih događaja za srijedu, 18. srpnja koje ćemo popratiti fotografijama

ZAGREB - Vlada i sindikati državnih službi nastavit će pregovore o prijedlogu novog Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike. Neslužbeno se doznaje da Vlada predlaže smanjenje materijalnih prava za 60.000 državnih službenika, slično kao što je predložila i sindikatima javnih službi. To znači da bi državni službenici mogli ostati bez dvije božićnice i regresa, te jubilarnih nagrada osim za službenike s 35 i više godina staža, kao i da će im biti smanjena dnevnica sa 170 na 150 kuna, te naknada za prijevoz, osim onima koji imaju opravdane troškove prijevoza. TV-snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti početak sastanka, nakon kojeg su predviđene izjave za medije (13,00 sati, Vlada RH, Trg Sv. Marka 2).

ZAGREB - Uprava za zatočene i nestale Ministarstva branitelja, u suradnji s Međunarodnim odborom Crvenog križa i Hrvatskim Crvenim križem, predstaviti će treće izdanje Knjige osoba nestalih na području Republike Hrvatske. Predstavljanju će prisustvovati Predsjednik Republike Ivo Josipović, potpredsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko, ministar branitelja Predrag Matić, dužnosnica Međunarodnog odbora Crvenog križa Barbara Hintermann, izvršni predsjednik Hrvatskoga Crvenog križa Nenad Javornik, predstavnici crkvenih vlasti. Kao i dva prethodna, treće izdanje Knjige osoba nestalih na području Republike Hrvatske pripremljeno je prema načelu teritorijalnosti, koje zagovara Međunarodni odbor Crvenoga križa, te slijedom toga sadrži popis svih nestalih osoba i posmrtnih ostataka na području Republike Hrvatske, uključujući i državljane drugih država (11 sati, Zgrada Hrvatskog novinarskog društva, Perkovčeva 2).

ZAGREB - Urbanistički plan uređenja Studentskog kampusa Borongaj predstavit će je rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš i prorektor za prostorni razvoj i međuinstitucijsku suradnju Sveučilišta u Zagrebu Bojan Baletić. Predstavljanju će nazočiti ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Davor Bernardić (10 sati, Stara gradska vijećnica, Ulica sv. Ćirila i Metoda 5/I, dvorana A).

ZAGREB - Predstavnici Matice hrvatskih sindikata na konferenciji za novinare govorit će o pregovorima s Vladom o izmjenama Temeljnog kolektivnog ugovora (TKU) za javne službe. Čelnici četiriju sindikata (osnovne škole, srednje škole, znanost i visoko obrazovanje te medicinske sestre) početkom ovog tjedna su odbili potpisati Dodatak TKU-u ako im Vlada ne zajamči retroaktivnu isplatu materijalnih prava kojih bi se sada trebali odreći te su time propali pregovori Vlade i sindikata javnih službi o izmjenama TKU-a, pa je najavljeno da će o tom dokumentu odlučivati arbitraža (11,00 sati, Hrvatsko šumarsko društvo, Trg Mažuranića 11).

ZAGREB - Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina na konferenciji za novinare najavit će 59. svjetsko natjecanje u oranju, koje će se održati 14. i 15. rujna u Biogradu na moru. U Hrvatskoj će se okupiti do sada najveći broj zemalja u povijesti održavanja ovog natjecanja - nastupiti će sudionici iz 31 zemlje svijeta. Ukupno se očekuje oko 15.000 posjetitelja na natjecanju. U sklopu natjecanja održat će se neformalni sastanak ministara poljoprivrede zemalja regije, a očekuje se dolazak 10-ak ministara poljoprivrede, odnosno delegacija ministarstava, predstavnika Europske komisije i FAO-a (9,30 sati, Ministrstvo poljoprivrede, Ulica grada Vukovara 78).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Uroš Andrić

Poslije podne: Ivana Kutni

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina)x ik ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙