FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za subotu, 7. srpnja

Autor: uand
ZAGREB, 6. srpnja 2012. (Hina) - Najava važnijih događaja za subotu, 7. srpnja koje ćemo popratiti fotografijama

DUBROVNIK - Drugi i završni dan 7. Croatia Summita. Glavna tema skupa je izgradnja države i snaga preobrazbe društva koju sa sobom nose izgledi za članstvo u EU-u. Uz hrvatski državni vrh, predsjednika Ivu Josipovića, premijera Zorana Milanovića i ministricu vanjskih i europskih poslova Vesnu Pusić, na summitu između ostalih sudjeluju i albanski premijer Sali Beriša, premijer Kosova Hashim Thaci, mađarski premijer Viktor Orban, poljski premijer Donald Tusk, bugarski premijer Bojko Borisov, crnogorski premijer Igor Lukšić, rumunjski premijer Victor Ponta, slovački premijer Robert Fico te glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen. Ova godišnja međunarodna konferencija za jugoistočnu Europu, koja redovno okuplja šefove vlada zemalja iz regije, Europske unije i SAD-a, u Dubrovniku se održava od 2006. godine.

ZAGREB - Građanska inicijativa "I ja sam bio embrij" održat će konferenciju za novinare o Prijedlogu zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji, na kojoj će upozoriti kako vladajuće strukture donošenjem tog zakona ne poštuju više od 130 tisuća potpisnika Deklaracije protiv donošenja takvog prijedloga zakona (10 sati, Tribine grada Zagreba, Kaptol 27).

RIJEKA - U povodu obilježavanja 17 godina od genocida u Srebrenici, Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Rijeke organizira mirnu povorku građana, akciju "Srebrenica Rijekom hodi". Povorka će krenuti s Mosta hrvatskih branitelja na Delti (u 11 sati), kretat će se Korzom do Jadranskog trga i natrag. Akcija je organizirana kao potpora Maršu mira koji se tradicionalno održava u BiH od 8. do 10. srpnja, kako bi se iskazala počast stradalim Bošnjacima u Srebrenici i okolici.

Dežurni na desku FaH-a:

Tamara Šprihal

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xua ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙