FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za srijedu 11. srpnja

Autor: Tamara Šprihal
ZAGREB, 11. srpnja 2012. (Hina) - Najava važnijih događaja za srijedu, 11. srpnja koje ćemo popratiti fotografijama

ZAGREB - Slovački predsjednik Ivan Gašparovič sa suprugom doputovat će u dvodnevni službeni posjet Hrvatskoj na poziv hrvatskog predsjednika Ive Josipovića. Nakon ceremonije svečanog dočeka u Uredu predsjednika u 12 sati predsjednici Josipović i Gašparović održat će tete-a-tete susret u 12.15 sati te s članovima službenog izaslanstva održati bilateralne razgovore u 12.45 sati (Ured predsjednika, Pantovčak 241). Izjava za novinare predviđena je za 13.30 sati.

SREBRENICA/ORAŠJE - Predsjednik hrvatske vlade Zoran Milanović sudjelovat će na obilježavanju 17. godišnjice genocida nad Bošnjacima u "Sigurnoj zoni UN-a" u u Memorijalnom centru Potočari u Srebrenici.

ZAGREB - Vlada i sindikati javnih službi nastavit će pregovore o izmjenama Temeljnog kolektivnog ugovora (TKU) za javne službe. Prema najavama iz sindikata, do potpisivanja izmjena TKU-a u srijedu vjerojatno neće doći jer dio sindikata ne prihvaća Vladin prijedlog. Izmjene TKU-a spremni su potpisati Hrvatski liječnički sindikat, Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi, Sindikat djelatnika u kulturi i Sindikat zaposlenih u socijalnoj skrbi, dok na to ne pristaju Sindikat hrvatskih učitelja, Nezavisni sindikat srednjih škola, Sindikat znanosti i visokog obrazovanja i Sindikat medicinskih sestara. Vlada je odustala od smanjenja naknade za minuli rad s 0,5 posto na 0,3 posto po godini staža. U izmjenama TKU-a predlaže smanjenje dnevnice sa 170 na 150 kuna, neisplatu božićnice ove i iduće godine te regresa iduće godine, kao i isplatu jubilarnih nagrada samo zaposlenima koji odlaze u mirovinu i imaju 40 i više godina radnog staža. Također predlaže da se naknada za prijevoz plaća samo na temelju računa, pri čemu naknadu ne bi primali zaposlenici unutar dva kilometra udaljenosti od mjesta stanovanja do posla. TV snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti početak sastanka, nakon kojeg su predviđene izjave za medije (13,00 sati, Banski dvori).

ZAGREB - Sjednica Odbora za informiranje, informatizaciju i medije na čijem je dnevnom redu, među ostalim, utvrđivanje prijedloga odluke o imenovanju vršitelja dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a. Odbor će razmatrati i tekst natječaja za izbor glavnog ravnatelja HRT-a i javnog poziva za izbor devet članova Programskog vijeća HRT-a te tekst natječaja za izbor četiri člana Nadzornog odbora HRT-a (14 sati, Hrvatski sabor, dvorana Stjepana Radića, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Konferencija za novinare na temu "Apel za otvorenost Vlade: Pustite da postavljamo pitanja" govorit će predsjednik HND-a Zdenko Duka, potpredsjednica HND-a Slavica Lukić, izvršni direktor GONG-a Dragan Zelić i predsjednik Transparency International Hrvatska Nikola Kristić (11 sati, Klub Novinarskog doma, Perkovčeva 2).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Uroš Andrić

Poslije podne: Tamara Šprihal

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xtš yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙