FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Akcije prevencije glisiranja u splitskom i šibenskom akvatoriju

Autor: nkot
ZAGREB, 16. srpnja 2012. (Hina) - U zajedničkoj akciji prevencije glisiranja koju su u suradnji s Pomorskom policijom proveli Lučka kapetanija Split, 13. srpnja, te Lučka kapetanija Šibenik, 14. srpnja, zbog raznih prekršaja na moru naplaćeno je ukupno 40.300 kuna, priopćilo je danas Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.

Tijekom akcije Ličke kapetanije Split i Pomorske policije pregledano je 80 plovila, a od ukupnog broja zaustavljenih plovila četiri su broda, sedam domaćih i tri strane jahte, te 44 domaće i 22 strane brodice. Izdano je pet opomena, sedam mandatnih kazni, 11 prekršajnih naloga i dva optužna prijedloga i naplaćeno ukupno 32.200 kuna kazni zbog prekršaja na moru. Riječ je o drugoj po redu ovogodišnjoj akciji pojačanog nadzora pomorskog prometa "Sigurnost na moru 2012" na području nadležnosti Lučke kapetanije Split, a nadzorom je obuhvaćeno područje Trogira, Baške Vode, Makarske, Podgore, Bola, Jelse, Visa, Hvara, Rogača i Drvenika Velog i Malog.

Lučka kapetanija Šibenik i Pomorska policija Šibenik zajedničku akciju pojačanog nadzora pomorskog prometa provele su na području akvatorija Pirovački zaljev, Murterskog kanala, prilaza lukama Murter, Betina, Tribunj i Vodice i područja luke Tisno, pri čemu je izdano osam prekršajnih naloga i naplaćeno 8100 kuna kazni zbog prekršaja na moru, od čega sedam prekršaja zbog glisiranja.

Pojačane kontrole u cilju prevencije glisiranja i pomorskih nezgoda kapetanije kontinuirano provode tijekom cijele turističke sezone, navodi se u priopćenju Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

(Hina) pp/xas yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙