FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Puli i Šibeniku predstavljeni strani policajci

Autor: dspo
PULA/ŠIBENIK , 3. srpnja 2012. (Hina) - Načelnik istarske policije Mladen Blašković danas je u Puli predstavio međunarodni projekt "Sigurna turistička sezona" u koji su, uz hrvatske policajce, uključeni i policajci iz Austrije, Italije i Srbije, a načelnik šibensko-kninske Policijske uprave Ivica Kostanić najavio je s tim u vezi u Šibeniku da će četiri češka policajca do kraja kolovoza biti na području te policijske uprave.

Kao i proteklih godina, otkako je 2006. počeo projekt "Sigurna turistička sezona", istarska će policija i tijekom ovogodišnje turističke sezone, kako je rečeno, provoditi pojačane aktivnosti kojima je svrha osigurati sigurnost domaćih i stranih gostiju koji borave u Istri. Strani policajci pomagat će hrvatskim kolegama u Puli i Poreču do 31. kolovoza.

"Međunarodna policijska suradnja jamči veću sigurnost. Znamo koliko je turizam važna gospodarska grana Hrvatske, a istarski poluotok s 35 posto ukupnog prometa prednjači po broju dolazaka turista te je njihova sigurnost jedan od najvažnijih preduvjeta da tako i ostane", rekao je načelnik Mladen Blašković, dodajući kako su protekle dvije turističke sezone bile među najmirnijima kad je riječ o sigurnosti turista.

Na konferenciji za novinare u Šibeniku u povodu dolaska policajaca iz Češke Republike rečeno je da će oni boraviti na području Šibenika i Vodica.

Načelnik Kostanić rekao je da će na temelju potpisanoga memoranduma o razumijevanju i suradnji između hrvatskoga i češkoga MUP-a na području šibensko-kninske Policijske uprave od 1. srpnja do 31. kolovoza boraviti četiri češka policajca, i to po dvojica po mjesec dana.

Zadaća stranih policajaca jest pomagati našima u svakodnevnom poslu na području Šibenika i Vodica, posebice u komunikaciji i suradnji s turistima koji dolaze iz njihovih zemalja, a radit će na prevenciji kaznenih djela i prekršaja te na boljoj sigurnosti prometa. Strani policajci bit će odjeveni u svoje službene odore, bez oružja, i neće primjenjivati policijske ovlasti niti poduzimati bilo kakve policijske mjere, a dužni su, kako je rečeno, pridržavati se svih pozitivnih propisa u Republici Hrvatskoj.

(Hina) xdspo/xpp yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙