FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Požari kod Perkovića, Dubravica i Pribudića

Autor: mkov
ZAGREB, 16. srpnja 2012. (Hina) - Županijski vatrogasni operativni centar (ŽVOC) zaprimio je jutros u 8,10 sati dojavu o požaru otvorenoga prostora na području Danila Gornjeg, kod Perkovića, u kojem gori trava i nisko raslinje, priopćila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS).

Požar je lokaliziran u 9,36 sati. Opožareno je oko 6 hektara smreke, trave i niskog raslinja. U gašenju su sudjelovale mjesne vatrogasne snage i 2 canadaira. U tijeku je sanacija požarišta.

DUZS podsjeća kako je Dobrovoljno vatrogasno društvo Dubravice zaprimilo noćas u 00,58 dojavu o požaru otvorenoga prostora na području Dubravice, kod Nacionalnoga parka Krka. Požarom je bilo zahvaćeno 7,5 ha borove šume, trave i niskog raslinja. U gašenju požara sudjelovali su: JVP Šibenik, JVP Vodice, DIP Šibenik, DVD Dubravice, Skradin, Zaton, Šibenik i Sv. Juraj Kistanje s ukupno 48 vatrogasaca i 14 vatrogasnih vozila. Požar je lokaliziran noćas u 2,00 sata, a proglašen ugašenim jutros u 8,40 sati.

Požar otvorenog prostora na području Otrića-Pribudića kod Bijelog vrha, koji je dojavljen 13. srpnja u 9,27 sati, i dalje je aktivan. Požarom je zahvaćena šuma, trava i nisko raslinje na teško pristupačnom terenu, na nadmorskoj visini od preko 1300 metara. Jučer su, kako navodi DUZS, u obilasku požarišta helikopterom bili ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Jadran Perinić, zapovjednik Zapovjedništva protupožarnih namjenski organiziranih snaga OS RH general bojnik Mate Obradović, zapovjednik VZ Zadarske županije Željko Šoša i zapovjednik JVP Gračac Željko Tulumović. Površina još nije procijenjena, a u gašenju sudjeluju mjesne vatrogasne snage te pripadnici DIP-a Split i DIP-a Zadar, koje je prevezao helikopter OS RH. Gašenje je u tijeku.

(Hina) pp/xmkov ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙