FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: mkov
ZAGREB, 19. lipnja 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati:

ZAGREB - U prigodi Dana državnosti, 25. lipnja, hrvatski predsjednik Ivo Josipović upriličio je svečano primanje za predstavnike političkog, društvenog, kulturnog, znanstvenog i vjerskog života Hrvatske te za članove diplomatskog zbora, poručivši kako za rođendan demokratske i samostalne Hrvatske može poželjeti razvoj, zrelost i odgovornost. Blagdan kojeg obilježavamo za tjedan dana prilika je da se prisjetimo onoga dana, 25. lipnja 1991., kada je Republika Hrvatska proglasila državnu neovisnost, rekao je predsjednik Josipović.

ZAGREB - Najesen počinje rušenje bespravno izgrađenih zgrada koje su napravljene nakon 21. lipnja prošle godine, odnosno nakon što je izrađena satelitska snimka stanja, najavila je zamjenica ministra graditeljstva i prostornoga uređenja Ana Mrak Taritaš. Zgrade izgrađene nakon 21. lipnja 2011. neće se moći legalizirati, a za rušenje u jesen spremno je desetak zgrada. Poruka je, istaknula je Mrak Taritaš na brifingu u Ministarstvu, nemojte bespravno graditi jer ćemo najesen krenuti s rušenjima kako bi se pokazala ozbiljnost projekta kojim se sve nelegalno izgrađene zgrade pokušava staviti u pravni promet Hrvatske.

ZAGREB - Novim Kaznenim zakonom, koji će stupiti na snagu 1. siječnja iduće godine, uvest će se kazneno djelo obijesne vožnje, najavio je ministar pravosuđa Orsat Miljenić. Novim zakonom uvodi se novi koncept sigurnosti u prometu, pa će se ta sigurnost proširiti i na promet na moru, rekao je Miljenić novinarima nakon današnjeg predstavljanja Zakona o financijskom poslovanju.

ZAGREB - Dvadesetdvoje novinara iz devet europskih zemalja i Hrvatske danas je u organizaciji svjetske nevladine organizacije za zaštitu prirode WWF počelo studijsko putovanje Parkom prirode Kopački rit i rijekom Dunav kako bi upoznali "srce europske Amazone". Tijekom trodnevnog studijskog putovanja novinari iz Austrije, Francuske, Velike Britanije, Italije, Njemačke, Rumunjske, Slovenije, Srbije, Mađarske, zajedno s hrvatskim kolegama obići će Kopački rit i veslati Dunavom, a predstavnici udruga koji se bave zaštitom "europske Amazone" okupljeni u asocijaciju "Čuvari rijeka" upoznat će ih s problemom zbog plana da se tokovi tih rijeka reguliraju

RIJEKA - Županijska organizacija Socijaldemokratske partije Hrvatske (SDP) Primorsko-goranske županije objavila je da je SDP-ov kandidat za župana ove županije Zlatko Komadina. Tako je odlučio Županijski odbor SDP-a Primorsko-goranske županije na današnjoj sjednici, a kako se navodi, odluka je prihvaćena jednoglasno na prijedlog Predsjedništva ŽO SDP.

RIJEKA- Darijo Vasilić izabran je na još jedan četverogodišnji mandat predsjednika Primorsko-goranskog saveza (PGS) na konvenciji stranke održanoj u Kostreni. Vasilić je bio jedini kandidat za tu dužnost. Na mjestu predsjednika stranke bio je i u proteklom mandatu, od 2008. godine. Za potpredsjednike PGS-a izabrani su Marijan Pleše, Branko Juretić, Miroslav Uljan, Ines Strenja Linić i Ana Trošelj. I njih petero su bili jedini predloženi kandidati za pet potpredsjedničkih mjesta.

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obišao je gradilište u naselju Horvati – buduće okretište za autobuse te glavni trg u Stenjevcu, na kojem su u tijeku radovi, izvijestio je Grad Zagreb. Bandić je istaknuo kako su ta dva primjera nastavak dugogodišnje gradske politike s ciljem ravnomjernog razvitka svih dijelova Zagreba. "Ova investicija od oko pola milijuna kuna nije velika, ali je za stanovnike ovog kraja vrlo važna, jer im poboljšava kvalitetu življenja i smanjuje brigu za najmlađe članove koji više neće morati pješačiti do škole", istaknuo je Bandić.

SPLIT - Povodom 69. godišnjice dnevnoga lista Slobodna Dalmacija u dodijeljene su nagrade toga lista za 2012. godinu u području umjetnosti, znanosti i novinarstva, te posebne nagrade. Nagradu za životno djelo "Emanuel Vidović" u području umjetnosti dobio je Matko Trebotić, dok su godišnju nagradu "Jure Kaštelan" dobili Dalibor Prančević, Robertina Tomić i Alemka Đivoje. Za područje znanosti nagradom za životno djelo "Frane Bulić" nagrađena je Vlasta Bonačić-Koutecky, a Davor Juretić je dobio godišnju nagradu "Kruno Prijatelj". U području novinarstva nagradu za životno djelo "Joško Kulušić" je post mortem dobio Milorad Bibić Mosor, a godišnju nagradu "Miljenko Smoje" Ante Tomić. Dodijeljene su još i posebne nagrade za umjetnost i to Tomislavu Lerotiću i Gabrijeli Jonjić, te nagrada za znanost Nikoli Godinoviću.

CAVTAT - U okviru 6. Epidaurus festivala sinoć je u cavtatskom Domu kulture održan koncert pod nazivom "Portret Ivane Lang - 100 godina rođenja hrvatske skladateljice". Program u cijelosti je posvećen hrvatskoj skladateljici, pijanistici, pedagogici i humanistici Ivani Lang, koja spada među rijetke žene skladateljice u suvremenoj hrvatskoj glazbi. Ivan lang (1912.-1982.) svoj život posvetila je glazbi, a njezin opus obuhvaća orkestralna djela, glasovirska i vokalna.

(Hina) xmkov ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙