FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: mkov
ZAGREB, 15. lipnja 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

ZAGREB - Saborska oporba usprotivila se danas izmjenama Zakona o upravljanju državnom imovinom koje predlaže Vlada, ističući kako se sustav radničkog dioničarstva ne može provoditi temeljem izmjena jednoga članka zakona, već da taj sustav zahtijeva poseban i cjelovit zakon. Zakonskim bi se izmjenama omogućilo da zaposlenici trgovačkih društava u vlasništvu države stječu dionice ili udjele u tim društvima tako da ih mogu založiti ili prenijeti pravo nad njima radi osiguranja zajma kojeg traže kod banaka, kao i da sredstva za kupnju dionica ili udjela društva mogu steći uz financijsku pomoć društva.

ZAGREB - Pomoć umirovljenicima, koju daje Grad Zagreb, za mjesec lipanj isplaćivat će se od ponedjeljka 18. lipnja preko preko Hrvatske pošte, izvijestio je zagrebački gradski Ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom. Ured napominje kako će umirovljenici, koji ju nisu primili na kućnu adresu, pomoć moći podignuti do utorka 3. srpnja u poštanskim uredima.

ZAGREB - Početak suđenja bivšem HDZ-ovom načelniku općine Saborsko Luki Hodaku, koji je sam sebe prozvao šamanom, odgođeno je zbog neopravdanoga nedolaska drugooptuženog Zvonimira Lipošćaka, kojega će policija privesti na iduće ročište. Sutkinja zagrebačkoga Županijskog suda Daniela Kustec najavila je na današnjem ročištu da će policiji izdati nalog za dovođenjem drugooptuženoga. Hodaka se tereti da je od studenog 2006. do kraja 2008. oštetio svoju općinu za gotovo pola milijuna kuna. Optužen je da je iz troškova reprezentacije općine Saborsko za sebe kupovao robu vrijednu više od 233 tisuće kuna, dok je dodatnih 200 tisuća "zaradio" na lažnim putnim nalozima.

ZAGREB - Optužnica protiv bivšeg direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinka Mladinea u slučaju Fimi media vraćena je tužiteljstvu na doradu. Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda danas je odlučilo od zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva zatražiti da dodatno pojasni neke nejasnoće u optužnici, izjavio je nakon ročišta zatvorenog za javnost Mladineov branitelj Milenko Umičević, dodavši kako sud očekuje da tužiteljstvo to učini u roku osam dana.

ZAGREB - U sudaru tri osobna vozila na državnoj cesti D51 između naselja Daranovci i Zakorenje kod Brestovca dvije osobe su smrtno stradale, a tri su ozlijeđene te medicinski zbrinute u Općoj županijskoj bolnici u Požegi.

ZAGREB - U mjestu Kašljevac kod Šandrovca na bjelovarskom području sinoć je suprug nožem ozlijedio suprugu, a zatim počinio samoubojstvo vješanjem, a žena je od zadobivenih ozljeda preminula u bjelovarskoj općoj bolnici. Njihovo troje djece zbrinuo Centar za socijalnu skrb.

ZAGREB - Zbog miješanja natrijeva hipoklorida i solne kiseline jučer je u podrumskim prostorijama zgrade Daruvarskih toplica u Daruvaru došlo do kemijske reakcije i oslobađanja plina pa je nekoliko djelatnika zatražilo pomoć u Domu zdravlja zbog udisanja plina. Županijski centar 112 je o događaju obavijestio vatrogasce, Zavod za hitnu medicinu Bjelovarsko-bilogorske županije, policiju, Inspekciju zaštite okoliša, Sanitarnu inspekciju i Inspekciju zaštite na radu.

SPLIT - Devedesetdvogodišnja žena smrtno je stradala u požaru, koji je buknuo jutros u Splitu, a pretpostavlja se da je smrt nastupila zbog gušenja dimom. Vatra je buknula nešto prije 8.30 sati u ulici Kroz Smrdečac, a vatrogasci su je ugasili nakon pet minuta. U stanu su zatekli mrtvu staricu i njezinu nećakinju koja im je otvorila vrata stana.

SPLIT - Splitska je policija uhitila dvanaestogodišnjaka osumnjičenog za drsku krađu mobitela. Kako je policija kazala novinarima, kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je dječak (12) drsku krađu počinio 6. lipnja ove godine u 21.20 sati u Splitu. On je tada u društvu nekoliko svojih vršnjaka prišao 19-godišnjakinji, te joj iz ruke istrgnuo i ukrao mobitel, kojeg je nedugo zatim odbacio. Djevojka je cijeli slučaj prijavila policiji, koja je nedugo nakon toga uhitila dječaka i ispitala u nazočnosti roditelja.

ZAGREB - Kulturnoumjetničko društvo "Kralj Zvonimir" iz Knina četvrtu godinu za redom organizira manifestaciju „Zvonimirovi dani“ koja će se ove godine održati 15. i 16. lipnja na kninskoj tvrđavi. Manifestacija vraća kninsku tvrđavu u slavno doba kraljevskog grada Knina i zahvaljujući zelingradskim i vranskim vitezovima, te kliškim uskocima oživljava povijest s prikazom života u srednjem vijeku. Bit će predstavljene i srednjovjekovna kuhinja, borbe vitezova, opsade tvrđave, napadi katapultima i vatrenim strijelama. Organizirane radionice i igraonice: strjeličarstva, kovnice novca, rukovanja mačem te sajam starih obrta, napominje organizator.

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović otvorio je danas u prostorima zagrebačke stare klaonice Festival dizajna "Dan D 2012", koji će do 17. lipnja okupiti najbolje mlade dizajnere do 35 godina iz Makedonije, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Otvarajući sajam, predsjednik Josipović istaknuo je važnost ovakvih festivala jer pokazuju da Hrvatska ima mlade, kreativne ljude, ali ujedno, dodao je, pokazuju važnost dizajna za gospodarstvo

KRIŽEVCI- Tradicionalnom pomirbom križevačkih purgera i kalničkih šljivara večeras se službeno otvara 45. Križevačko veliko spravišče, tradicionalna turističko zabavno-kulturna priredba u organizaciji tamošnje Turističke zajednice i grada Križevaca. Križevački gradonačelnik Branko Hrg predat će simbolično na tri dana gradske ključeve varoškom sucu Stjepanu Paijanu. Redatelj i koscenarist Spravišča je Adam Končić, a scenarist Zoran Homen. Posjetiteljima će u trodnevnom programu biti ponuđeni brojni programi, od nastupa kulturno-umjetničkih društava, međunarodne izložbe vina, mimohoda povijesnih postrojba, revije puhačkih orkestara POOH, tamburaškog orkestra i zbora Frankenau iz Austrije, sportskih susreta, igara starih sportova i ostalih sadržaja u sklopu poznate križevačke pučke svetkovine.

POREČ "Bez prave, žive kulture nema ni kulturnog turizma", kazao je danas istarski župan Ivan Jakovčić na otvaranju nacionalnih „Dana kulturnog turizma“, koji se održavaju u Poreču. Dodao je kako je unutrašnja Istra meka kulturnog turizma u Hrvatskoj, spomenuvši pritom filmski festival u Motovunu, Festival neverbalnog kazališta i plesa u Svetvničentu i Legendfest u Pićnu.

(Hina) xmkov ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙