FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 13. srpnja

Autor: dduk
ZAGREB, 12. srpnja 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 13. srpnja.

ZAGREB - Nastavljaju se pregovori Vlade i sindikata javnih službi o izmjenama Temeljnog kolektivnog ugovora za javne službe (TKU). Vlada je na zadnjem krugu pregovora predložila sindikatima potpisivanje dodatka TKU-u kojim bi se kompromisno uredila sporna pitanja. U suprotnom, Vlada najavljuje otkazivanje TKU-a. Spremnost za prihvaćanje Vladinih prijedloga iskazala su četiri od osam sindikata - dva sindikata zdravstva te po jedan kulture i socijalne skrbi. Oni smatraju da potpisivanjem dodatka spašavaju TKU-u i plaće svojih članova. S druge strane, četiri sindikata koja zastupaju učitelje, srednjoškolske profesore, sveučilišne profesore i znanstvenike te medicinske sestre i tehničare, ne žele potpisati dodatak i najavljuju referendum o Vladinim prijedlozima među svojim članstvom. TV-snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti početak sastanka, nakon kojeg su predviđene izjave za medije. (14,00 sati, sjedište Vlade, Trg Svetog Marka 2).

UMAG - Na konferenciji Croatia Business Open Umag - "Turizam kao faktor razvoja: Koliko može turistički sektor potaknuti gospodarski rast u Hrvatskoj?" sudjelovat će i predsjednik Republike Ivo Josipović. (10,00 sati, Hotel Melia Coral, Katoro bb).

ZAGREB - Način i dinamiku provedbe Programa energetske obnove zgrada javnog sektora 2012.-2013. na briefingu za novinare pobliže će objasniti pomoćnica ministra graditeljstva i prostornoga uređenja za energetsku učinkovitost Ana Pavičić- Kaselj. (10,00 sati, Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja, Ulica Republike Austrije 20)

dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xduk yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙