FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Proglašena elementarna nepogoda za općinu Draganić

Autor: vhor
KARLOVAC, 9. srpnja 2012. (Hina) - Na temelju prijedloga Županijskoga povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda za Karlovačku županiju, župan Ivan Vučić proglasio je danas elementarnu nepogodu za općinu Draganić zbog štete koju je 25. lipnja uzrokovalo olujno nevrijeme praćeno snažnim vjetrom, obilnom kišom i tučom, priopćio je ured župana.

Tim je pokrenut postupak za naknadu štete vlasnicima u poljima, vinogradima, voćnjacima i vrtovima. Nevrijeme je uzrokovalo veliku štetu na jednogodišnjim poljoprivrednim kulturama i trajnim nasadima te se županovom odlukom županijska i općinska tijela i povjerenstva obvezuju postupiti u skladu sa Zakonom o zaštiti od elementarnih nepogoda uz korištenje metodologije za procjenu štete od elementarnih nepogoda.

U posljednje dvije godine sela draganićke općine pogodila su tri velika nevremena. Prva dva nosila su krovove kuća i čupala stabla, a posljednje nije pratio tako jak vjetar, ali je obilna i dugotrajna tuča uzrokovala veliku štetu na poljoprivrednim kulturama.

(Hina) xvhor yvkn

(Hina)xvhor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙