FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Neočekivan rast njemačkih industrijskih narudžbi u svibnju

Autor: vmom
BERLIN, 5. srpnja 2012. (Hina/Reuters) - Industrijske narudžbe u Njemačkoj u svibnju su porasle 0,6 posto u odnosu na mjesec ranije, poglavito zahvaljujući većem priljevu narudžbi iz partnera u eurozoni, objavilo je u četvrtak njemačko ministarstvo gospodarstva.

Time je došlo do neočekivanog zaokreta, budući da je u travnju zabilježen pad industrijskih narudžbi od 1,4 posto prema mjesecu ranije, po revidiranim podacima ministarstva. Preliminarni podatak govorio je o smanjenju narudžbi od 1,9 posto.

Rast narudžbi u industriji najvećeg europskog gospodarstva najvećim dijelom proizlazi iz 7,7-postotnog rasta narudžbi iz ostalih članica eurozone. Ukupne inozemne narudže pritom su porasle za 2,3 posto, dok su domaće smanjene za 1,3 posto, objavilo je ministarstvo.

"Što se tiče industrijskih narudžbi u Njemačkoj, situacija je općenito i dalje povoljna. Uvjeti za njemačku industriju zasad ostaju dobri u okruženju koje je obilježeno sve većom neizvjesnosti", navodi se u priopćenju ministarstva gospodarstva.

(Hina) xvmo ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙