FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 13. lipnja

Autor: tper
ZAGREB, 12. lipnja 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 13. lipnja.

ZAGREB - Američka gospodarska komora (AmCham) organizator je susreta s ministrom financija Slavkom Linićem koji će u svom izlaganju, kako je najavljeno, dati osvrt na trenutačnu gospodarsku situaciju i planove Vlade s naglaskom na rad njegovog ministarstva (12,00 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1).

ZAGREB - Magazin Banka u sklopu projekta Nacionalni indeks sreće organizira okrugli stol pod nazivom "U što Hrvati vjeruju?". Na okruglom stolu bit će predstavljeno specijalno istraživanje o povjerenju u hrvatskom društvu, koje pokazuje da 56 posto građana nije zadovoljno perspektivom u Hrvatskoj za sebe i svoje bližnje što je u odnosu na godinu ranije značajno smanjenje povjerenja građana u budućnost zemlje, navode iz Banke. (11,00 sati, Muzej Mimara, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Otvorena medijska grupacija organizira "Informativni program za zapošljavanje" o pitanju zapošljavanja mladih iz sustava socijalne skrbi koji će se održati u Hrvatskoj obrtničkoj komori. Bit će predstavljene mjere potpore mladima i poticaji za poslodavce koji zaposle mlade iz sustava socijalne skrbi. (12,00 sati, HOK, Ilica 49).

ZAGREB - Hrvatska industrija u travnju je zabilježila pad prometa na mjesečnoj razini, dok su porasle nove narudžbe, a na godišnjoj je razini zabilježen pad prometa i rast narudžbi. Po podacima Državnog zavoda za statistiku, ukupni desezonirani promet industrije u travnju je u odnosu na ožujak pao za 3,8 posto, pri čemu je promet na domaćem tržištu pao za 4,2 posto, dok je na stranom tržištu promet porastao za 11,4 posto. Na godišnjoj razini kalendarski prilagođeni podaci pokazuju pad prometa industrije za 4,1 posto. Pritom je na domaćem tržištu zabilježen pad za 6,1 posto, ali je na stranom tržištu promet povećan za 10,4 posto. Prerađivačka industrija koja radi na temelju narudžbi u travnju u odnosu na ožujak bilježi rast narudžbi za 54,3 posto. U odnosu na travanj 2011. narudžbe su porasle za 55,6 posto, pri čemu su narudžbe s domaćeg tržišta porasle za 18,4 posto, dok su naručitelji sa stranih tržišta svoje narudžbe povećali za 71,1 posto.

dežurne urednice:

prije podne: Slavica Cvitanić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙