FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pad talijanskih industrijskih narudžbi u travnju

Autor: gple
RIM, 20. lipnja 2012. (Hina/AFP) - Talijanske industrijske narudžbe smanjile su se u travnju u odnosu na prethodni mjesec, čime je promijenjen pozitivni trend zabilježen u ožujku, izvijestio je u srijedu državni ured za statistiku.

Sezonski prilagođeni podaci pokazuju da su narudžbe u travnju pale za 1,9 posto u odnosu na ožujak, slijedom 4,0-postotnog pada inozemnih narudžbi. Pad domaćih narudžbi bio je daleko blaži i iznosio je samo 0,3 posto, objavio je ISTAT.

U ožujku ukupne su narudžbe u industriji porasle za 3,5 posto.

Na godišnjoj razini narudžbe su u travnju pale za 12,3 posto a uteg su bile domaće narudžbe, koje su se smanjile za 15,3 posto. Pale su i narudžbe iz inozemstva, ali za blažih 7,3 posto, priopćio je statistički ured.

"Svi sektori zabilježili su pad", stoji u izvješću ISTAT-a, koje ipak pokazuje posebno snažan pad u sektoru transporta, gdje su se narudžbe na godišnjoj razini strmoglavile 16,5 posto.

Službeni su podaci također pokazali da je promet u talijanskoj industriji u travnju pao za 4,1 posto na godišnjoj, odnosno za 0,5 posto na mjesečnoj razini.

(Hina) xgple ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙