FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Srbija: Bata Živojinović kritično nakon teškog moždanog udara

Autor: ssai
BEOGRAD, 5. srpnja 2012. (Hina) - Poznati srbijanski glumac Velimir Bata Živojinović (79) doživio je težak moždani udar, piše u četvrtak beogradski dnevni list ''Press'', navodeći kako se proslavljeni glumac nalazi u posebnoj bolnici za liječenje cerebrovaskularnih bolesti gdje se liječnici bore za njegov život.

Živojinović je, kako doznaje taj list, moždani udar doživio u utorak i za dva dana, koliko je vezan za krevet, unatoč svim naporima konzilija vrhunskih liječnika, prognoze su obeshrabrujuće.

Neimenovani izvor iz bolnice tom dnevniku rekao je kako Živojinović nije u komi, ali da je njegovo zdravstveno stanje ''veoma ozbiljno''.

''Za dva dana, koliko leži kod nas, teško je prognozirati hoće li preživjeti ili ne, ali za sada mu je zdravlje dosta ugroženo. Imao je baš težak moždani udar. Pospan je i teško komunicira'', navodi taj izvor.

List podsjeća kako je Živojinović, kojem je jedan od njegovih brojnih filmova, ''Valter brani Sarajevo'', donio veliku popularnost čak i u dalekoj Kini, 2006. godine preživio infarkt koji mu je jako oštetio srce.

Živojinović je, osim glume, poznat i kao političar i zastupnik Socijalističke partije Srbije (SPS) u nekoliko mandata, a bio je i kandidat te stranke na predsjedničkim izborima u Srbiji 2002. godine.

(Hina) xdas ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙