FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kotor: otvorena konferencija Svjetska baština i održivi razvoj

Autor: mmar
KOTOR, 7. lipnja 2012. (Hina) - Regionalna konferencija pod nazivom “Svjetska baština i održivi razvoj: uloga lokalnih zajednica u upravljanju UNESCO-vim područjima” otvorena je u četvrtak u Kotoru.

Regionalni konferencija je organizirana u okviru inicijative "Kultura – most razvoja", i obilježavanja 40. godišnjice UNESCO-ve Konvencije o svjetskoj baštini. Skup je otvorila gradonačelnica Kotora Marija Ćatović a o konferenciji i njenom značaju govorili su pomoćnica ministra kulture za kulturnu baštinu Lidija Ljesar i šef odsjeka za kulturu UNESCO-ve kancelarije iz Venecije Anthony Krause.

Na konferenciji sudjeluju predstavnici Hrvatske, Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Grčke, Rumunije, Slovenije, Makedonije, Srbije Turske i Crne Gore. Sudionici konferencije će definirati puteve za kvalitetnije upravljanje kulturnom i prirodnom baštinom. Poseban naglasak bit će dat uključivanju lokalnih zajednica u procese identifikacije, upravljanja i konzervacije područja svjetske baštine.

Prvog dana sastanka, predstavnici zemalja sudionica predstavit će primjere iz svojih sredina. Drugog dana bit će organizirana radionica posvećena razvoju ljudskih resursa. Na kraju konferencije koja se završava sutra bit će donijeta regionalna platforma za razmjenu iskustava i planiranih aktivnosti vezanih za upravljanje svjetskom baštinom i drugim područjima pod zaštitom UNESCO.

(Hina) xmmar ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙