FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Natječaji "Kulture nove" za potporu civilnim organizacijama

Autor: smar
ZAGREB, 18. lipnja 2012. (Hina) - Zaklada "Kultura nova" najavila je raspisivanje dva javna natječaja i poziva za iskaze interesa u okviru Pilot programa potpore za organizacije civilnog društva, koje djeluju na području suvremene kulture i umjetnosti, a natječaji će biti raspisan u rujnu za programe i projekte, koji će se provoditi u 2013.

Ukupna sredstva predviđena za Pilot program u iznosu od dva milijuna kuna bit će dodijeljena kroz natječaj za razvoj pojedinih djelatnosti organizacija, natječaj za razvoj novih umjetničkih i projektnih ideja i poziv na iskaz interesa za razvoj suradničkih platformi, priopćeno je danas iz zaklade "Kultura nova".

Na natječaj za razvoj pojedinih djelatnosti mogu se javiti organizacije čiji je žarište rada usmjereno prema produkciji, promociji, medijaciji i distribuciji radova domaćih umjetnika u svim disciplinama suvremene umjetnosti ili one koje vode javne prostore (galerije, klubove, centre i sl.) usmjerene prema suvremenoj umjetnosti i kulturi, s istaknutim estetskim kriterijima i/ili naglašenim društvenim angažmanom.

Organizacije civilnoga društva koje djeluju na području suvremene kulture i umjetnosti moći će se javiti na natječaj za razvoj novih projekata i razradbu umjetničkih ideja i koncepata u tri kategorije: umjetničko istraživanje u svrhu produkcije umjetničkog rada, razradba ideje i priprema međunarodnih suradničkih projekata te putovanja radi selekcije programa za festivale i manifestacije.

Temeljem poziva na iskaz interesa za inicijalnu suradnju dodjeljivat će se potpore za razvoj suradničkih platformi, a uključivat će dvije kategorije: suradnju organizacija na produkciji decentraliziranog (vremenski i teritorijalno) umjetničkog i kulturnog programa na nacionalnoj razini te formiranje zagovaračkih platformi na lokalnoj razini.

(Hina) pp/xsmar ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙