FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: Crobexi u plusu, dionica Badela 1862 skočila 17 posto

Autor: neba
ZAGREB, 5. srpnja 2012. (Hina) - Nakon dva dana pada, Crobex indeksi Zagrebačke burze danas su u blagom plusu, uz mršav, ljetni promet, a po rastu cijene ističe se dionica Badela 1862.

Crobex indeks bio je oko podneva na dobitku 0,4 posto, na 1.674 boda, dok je Crobex10 porastao 0,6 posto, na 913 bodova.

Redovni promet dionicama iznosio je oko 1,7 milijuna kuna, što je otprilike isto kao jučer u ovo doba.

„Kao što se očekivalo, nakon dva dana pada cijena, danas su se Crobexi stabilizirali, a obujam trgovanja je mršav, uobičajeno za ovo ljetno razdoblje. Na listi milijunašica nema niti jedne dionice, a prometom se ističe dionica Ad Plastika. Osim nje, promet veći 100 tisuća kuna ostvaren je još dionicama četiriju kompanija, a po rastu cijene ističe se Badel 1862“, kaže Tamas Nagy, broker u Erste & Steiermaerkische banci.

Dionicom AD Plastika do podneva je ostvaren promet od 330 tisuća kuna, pri čemu joj je cijena oslabila 0,2 posto, na 114,70 kuna.

S prometom od oko 240 tisuća kuna slijedi dionica HT-a, a cijena joj je skliznula 0,6 posto, na 202 kune.

Najveća je dobitnica, pak, dionica Badela 1862, kojoj je, uz promet od oko 230 tisuća kuna, cijena skočila više od 17 posto, na 74 kune.

Tako je, nakon jučerašnjeg zastoja, obnovljen uspon cijene Badela 1862, koji je započeo u ponedjeljak, kada je Agencija za upravljanje državnom imovinom (Audio) ponudila na prodaju više od 2 milijuna dionica Badela 1862, ili oko 67 posto temeljnog kapitala.

I na svjetskim se burzama danas trguje mirno, dok se čeka odluka Europske središnje banke o ključnim kamatnim stopama.

Početkom tjedna cijene su dionica porasle, zahvaljujući nadi ulagača u nove poticajne monetarne mjere najmoćnijih središnjih banaka u svijetu kako bi se potaknuo rast gospodarstva.

Očekuje se da će danas ECB smanjiti ključnu kamatu za 0,25 postotnih bodova, na 0,75 posto, a očekuju se i nove poticajne mjere Bank of England.

Oko podneva su londonski FTSE i frankfurtski DAX indeks bili u plusu između 0,2 i 0,5 posto, dok je pariški CAC indeks stagnirao na jučerašnjim razinama.

(Hina) xneba yneba

An unhandled error has occurred. Reload 🗙