FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: u mirnom trgovanju Crobexi stagniraju

Autor: neba
ZAGREB, 27. lipnja 2012. (Hina) - U mirnom trgovanju na Zagrebačkoj burzi Crobex indeksi danas stagniraju, a promet je mršav, pa se do podneva niti jedna dionica nije uvrstila na listu milijunašica.

Crobex indeks bio je oko podneva u minusu blagih 0,1 posto, na 1.624 boda, a toliko je izgubio i Crobex10, skliznuvši na 884 boda.

Redovni promet dionicama iznosio je samo 1,8 milijuna kuna, što je za 2,4 milijuna manje nego jučer u ovo doba.

„Promet je iznimno slab, a Crobexi stagniraju. Do podneva niti jednom dionicom nije ostvaren promet veći od milijun kuna, a jedino je iznenađenje što je dionica Istraturista po likvidnosti odmah iza HT-a“, kaže Nigela Bubalo, brokerica u investicijskom društvu Credos.

Nakon što je jučer pala za više od 15 posto, jutros je, uz promet od oko 530 tisuća kuna, cijena dionice Istraturista porasla za 8,2 posto, na 110 kuna.

Dionicom HT-a do podneva je ostvaren promet od oko 550 tisuća kuna, a cijena joj je porasla blagih 0,07 posto, na 198,51 kunu.

Osim nedostatka domaćih vijesti, uspavanka na domaćem tržištu posljedica je opreznog trgovanja na svjetskim burzama uoči summita Europske unije u četvrtak i petak.

Zbog produbljivanja dužničke krize u eurozoni, slabih makroekonomskih podataka iz najvećih svjetskih gospodarstava i sumnje da će lideri EU-a dogovoriti konkretnije mjere za suzbijanje krize, londonski FTSE, frankfurtski DAX i pariški CAC indeks bili su oko podneva u blagom plusu od oko 0,2 posto.

I američki terminski indeksi stagniraju, što najavljuje oprezno trgovanje poslijepodne na Wall Streetu.

(Hina) xneba yneba

An unhandled error has occurred. Reload 🗙