FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prosvjed radnika Motora i dizalica 3. maj

Autor: dsil
RIJEKA, 29. lipnja 2012. (Hina) - Sindikati koji djeluju u tvornici Motora i dizalica (MID) u brodogradilištu 3. maj u Rijeci danas su prosvjednim skupom upozorili na nužnost deblokade računa tvornice i isplatu zaostale plaće radnicima.

Glavni povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske (SMH) u 3. maju Juraj Šoljić nakon skupa je za novinstvo kazao da je cilj prosvjeda bio upozoriti vlasnika brodogradilišta, Nadzorni odbor i Upravu da se isplati plaća za 358 radnika MID-a. Traže da se MID konsolidira te da se počnu ugovarati novi poslovi kao i da se riješi pitanje isporuke i naplate broda "Istra", građenog u 3. maju za Uljanik plovidbu koji je spreman za primopredaju.

Šoljić je kazao da je sindikat doznao da račun MID-a treba biti debolokiran tijekom današnjeg dana pa bi se plaće mogle isplatiti danas ili u ponedjeljak.

Glavna povjerenica SMH u MID-u Bosiljka Zlojutro ustvrdila je da 3. maj treba tvornicu motora te da su radnici MID-a spremni na svaku opciju rješavanja stanja tvrtke osim stečaja. Želimo i znamo raditi, a velika većina radnika su optimisti u odnosu prema budućnosti MID-a, rekla je.

Predsjednik Sindikata 3. maja Željko Maričić istaknuo je nužnost preustroja MID-a, navevši da taj postupak moraju provesti oni sami u 3. maju. Znamo da proizvodimo najbolji proizvod te vrste u svijetu te nam se mora omogućiti da proizvodimo i prodajemo, rekao je Maričić govoreći o brodskim motorima.

Uprava 3. maja nije dozvolila ulazak novinarima u krug brodogradilišta i praćenje skupa pa su predstavnici sindikata dali izjave nakon završetka skupa.

(Hina) xdsil yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙