FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OECD predviđa usporavanje aktivnosti u Kini i Indiji

Autor: mpuk
PARIZ, 11. lipnja 2012. (Hina/AFP) - Pokazatelji gospodarske aktivnosti u Kini i Indiji pokazuju znakove usporavanja dok slabe aktivnosti u Francuskoj i Italiji nastavljaju pritiskati eurozonu, objavila je u ponedjeljak Organizacija za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD).

OECD-ov ukupni indeks vodećih pokazatelja, pouzdana smjernica budućih gospodarskih aktivnosti, i dalje "sugerira značajne razlike među gospodarstvima" diljem svijeta, objavio je OECD.

Pritom se procjena za Kinu i Indiju značajno promijenila od prošlog mjeseca i odgovarajući pokazatelji sada upućuju na aktivnosti slabije od dugoročnog trenda.

Pokazatelji za Japan, Rusiju i Sjedinjene Države ukazuju pak i dalje na poboljšanje, iako uz "mjestimične znakove mogućeg usporavanja rasta u kratkoročnoj perspektivi", priopćio je OECD.

U eurozoni pokazatelji za Francusku i Italiju i dalje ukazuju na spore aktivnosti dok su Njemačka i eurozona u cjelini tek malo ispod dugoročnog trenda.

Brazilski podaci ukazuju da se zemlja nalazi na prekretnici, uz povratak gospodarske aktivnosti nadomak dugoročnom trendu, ali slabijim intenzitetom.

(Hina) xmpv ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙