FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šprem započeo posjet Mađarskoj

Autor: kgab
BUDIMPEŠTA, 18. lipnja 2012. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Boris Šprem započeo je u ponedjeljak ujutro službeni posjet Mađarskoj suretom s mađarskim predsjednikom Janosom Aderom.

Nakon sastanka s Aderom, Šprem će se uputiti u mađarski parlament gdje će ga dočekati njegov domaćin, predsjednik mađarske Narodne skupštine Laszlo Koever na čiji je poziv i doputovao u Mađarsku.

Kako se očekuje, teme razgovora bit će bilateralni odnosi, nastavak reformi koje Hrvatska provodi na putu prema EU-u kao i proces ratifikacije Ugovora o pristupanje RH Europskoj uniji. Također će biti govora o stanju u regiji i nacionalnim manjinama.

Nakon sastanka dvojice predsjednika parlamenata predviđene su izjave za novinare.

Šprema će također primiti mađarski premijer Viktor Orban, a sastat će se i s ministrom vanjskih poslova Janosom Martonyijem te s predstavnicima hrvatske manjine u Mađarskoj.

Odnosi Hrvatske i Mađarske tradicionalno su dobri i prijateljski što je Mađarska posebice pokazala tijekom predsjedanja Europskom unijom u prvoj polovici 2011. kada se snažno zalagala da se hrvatski pristupni pregovori završe do kraja njezina predsjedanja, što se i dogodilo. Mađarska je također bila druga zemlja EU-a koja je ratificirala hrvatski Ugovor o pristupanju, 13. veljače ove godine.

(Hina) xkga yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙