FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za ponedjeljak 18. lipnja

Autor: kgab
ZAGREB, 18. lipnja 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za ponedjeljak, 18. lipnja.

BUDIMPEŠTA - Predsjednik Hrvatskog sabora Boris Šprem, koji boravi u službenom posjetu Mađarskoj, sastat će se s mađarskim predsjednikom Janosom Aderom, a nakon toga sa svojim domaćinom, predsjednikom mađarske Narodne skupštine Laszlom Koeverom. Kako se očekuje, teme razgovora bit će bilateralni odnosi, nastavak reformi koje Hrvatska provodi na putu prema EU-u kao i proces ratifikacije Ugovora o pristupanje RH Europskoj uniji. Također će biti govora o stanju u regiji i nacionalnim manjinama. Šprema će primiti i mađarski premijer Viktor Orban, a sastat će se i s ministrom vanjskih poslova Janosom Martonyijem te s predstavnicima hrvatske manjine u Mađarskoj.

ZAGREB - Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić otvorit će konferenciju pod nazivom "20 godina diplomacije Republike Hrvatske" koju povodom Dana hrvatske diplomacije organiziraju Udruga hrvatskih diplomata i Institut za javnu upravu. Na konferenciji će se raspravljati o diplomatskoj profesiji i trenutnim izazovima, hrvatskoj diplomaciji kao dijelu Europske službe vanjskih poslova, javnoj diplomaciji i komuniciranju diplomacije s javnošću (9,30 sati, Starogradska vijećnica, Sv. Ćirila i Metoda 5).

MOSKVA - Iran i šest svjetskih sila ponovno će se sastati na razgovorima oko iranskog nuklearnog programa.

LOS CABOS - Čelnici G20 sastaju se u Meksiku a na sastanku će jedna od najvažnijih tema biti kriza eurozone.

DUBLIN - Mianmarska oporbena čelnica Aung San Suu Kyi, koja je na povijesnom putovanju po Europi, sastat će se s irskim predsjednikom Michaelom Higginsom.

Dežurni:

Noć: Vedrana Larva

Prijepodne: Ivo Lovrić

Poslijepodne: Srđan Baković

Navečer: Slavoljub Leko

Tel: 00385 1 4808645

Fax. 00385 1 4808822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkga ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙