FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za nedjelju, 17. lipnja

Autor: slek
ZAGREB, 17. lipnja 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za nedjelju, 17. lipnja.

BUDIMPEŠTA - Predsjednik Hrvatskog sabora Boris Šprem doputovat će u službeni posjet Mađarskoj na poziv predsjednika mađarske Narodne skupštine Laszla Koevera. Tijekom posjeta, Šprem će se sastati s najvišim mađarskim dužnosnicima te s predstavnicima hrvatske manjine u Mađarskoj.

GRČKA - Grci u nedjelju izlaze na nove opće izbore, nakon neriješenih izbora početkom svibnja, koji se smatraju referendumom za ostanak u eurozoni. Izbori se ponavljaju jer oni održani 6. svibnja nisu omogućili sastavljanje vlade. Zadnje ankete daju malu prednost Antonisu Samarasu, konzervativnom čelniku Nove demokracije, pred radikalnim Alexisom Tsiprasom, čelnikom Syrize. Samaras se predstavlja kao jamac ostanka Grčke u eurozoni, premda želi nove pregovore o programu štednje koji je Grčka dogovorila s međunarodnim vjerovnicima u zamjenu za financijsku pomoć.

FRANCUSKA - Drugi krug parlamentarnih izbora u Francuskoj, jednoj od rijetkih zemalja koje imaju dva kruga parlamentarnih izbora. Po francuskom izbornom zakonu, stranke koje u prvom krugu osvoje više od 50 posto glasova izravno ulaze u parlament, dok sve političke opcije s više od 12,5 posto glasova ulaze u drugi izborni krug.

Dežurni:

Noć: Mario Vrandečić

Prijepodne: Ivo Lovrić

Poslijepodne: Slavoljub Leko

Navečer: Srđan Baković

Tel: 00385 1 4808645

Fax. 00385 1 4808822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkga ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙