FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Libijci u Novskoj uče o zaštiti od mina

Autor: zsev
NOVSKA, 13. lipnja 2012. (Hina) - U organizaciji Zaklade Hrvatska bez mina, Hrvatskog centra za razminiranje i Gradskog društva Crvenog križa danas u Novskoj i njezinoj okolici borave članovi Zaklade Aman iz Libije koji su jučer stigli u Hrvatsku gdje će boraviti tjedan dana kako bi se upoznali s hrvatskim sustavom edukacije zaštite od mina i iz rata zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava.

Nakon što je peteročlano izaslanstvo iz Libije primio gradonačelnik Antun Vidaković u Voćarici nedaleko od Novske na prvom predavanju članovi zaklade Aman upoznali su se s programom edukacije stanovništva na čijem su terenu minsko sumnjive površine.

Prema riječima Davora Laure, pomoćnika ravnatelja za operativne poslove Hrvatskog centra za razminiranje u Hrvatskoj još uvijek u 12 županija i 101 gradu i općini ima 726,5 četvornih kilometara minsko sumnjivih površina.

Kako je rekao Davor Laura u ovom trenutku se radi ili je sve spremno za početak pretraživanja i uklanjanja zaostalih mina i minsko-eksplozivnih sredstava na 5.500.000 četvornih metara.

"Nakon rata zaostale mine i minsko-eksplozivna sredstava od 1996. do danas odnijele su 200 života, a 400 građana Hrvatske teže je ili lakše ranjeno", kazala je Marta Kovačić savjetnica za edukaciju u Hrvatskom centru za razminiranje, napominjući pri tome da je Sisačko-moslavačka županija jedna od tri minama najzagađenijih županija u Hrvatskoj.

(Hina) xzsev yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙