FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Divlje ljeto" u zagrebačkom Zoološkom vrtu

Autor: mbuj
ZAGREB, 31. svibnja 2012. (Hina) - Zagrebački Zoološki vrt u utorak, 5. lipnja, počinje upisivati osnovnoškolce u "Divlje ljeto u ZOO vrtu", u kojemu će tijekom petodnevnog programa moći na jedinstven način učiti o životinjskom svijetu, priopćio je danas Zoološki vrt.

Navodi kako je "Divlje ljeto u ZOO vrtu" program namijenjen djeci od završenog 2. do završenog 6. razreda. Održavat će se tijekom ljetnih praznika, a počet će 18. lipnja.

Djeca će u Zoološkom vrtu biti šest sati dnevno, pet dana tjedno – od ponedjeljka do petka. Zbog velikog interesa školaraca prošle godine, ovo će se ljeto program održavati u dvije smjene, od 8 i 14 sati. Iako je naziv i koncept godinama isti, svake se godine sadržaj programa mijenja, navodi u priopćenju edukator ZOO-a Krešimir Kovačec.

Ističe kako "Divlje ljeto u ZOO vrtu" edukaciju o biljkama i životinjama "provlači" kroz igru i zabavu. Cijeli je program zamišljen kao velika pustolovina za male istraživače, a njih u otkrivanju životinjskog svijeta pokreće znatiželja, zdrav temelj za kvalitetno učenje.

Školarci će se tako odvažno moći čamcima upustiti u istraživanje jezera, izvoditi najčudnije pokuse u ZOO laboratoriju, u dlan primiti male životinje i predano poput pravih timaritelja pripremati ljetne poslastice za najveće stanovnike maksimirske šume. Na kraju, djeca dobivaju diplome ZOO istraživača. Skupinu koja može imati između 10 i 24 sudionika, vodit će dva edukatora.

Upisi u "Divlje ljeto u ZOO vrtu" održavat će se u uredu edukatora s istočne strane zagrebačkog Zoološkog vrta, navodi se u priopćenju.

(Hina) pp/xbma ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙