FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipović primio dobitnice nagrade "Luka Ritz"

Autor: vlar
ZAGREB, 13. lipnja 2012. (Hina) - Predsjednik Republike Ivo Josipović primio je danas u svome uredu dobitnice ovogodišnje nagrade "Luka Ritz" Ivonu Farkaš i Klaru Đurkin, te je tom prigodom istaknuo važnost njegovanja kulture nenasilja u školama u kojima se, upozorio je, iz godine u godinu bilježi porast vršnjačkog nasilja.

Suočeni smo s ekspanzijom vršnjačkog nasilja, rekao je Predsjednik zahvalivši Ivoni Farkaš i Klari Đurkin što su se upustile u avanturu kreiranja jedne nove i drukčije kulture od one koju susrećemo na ulicama.

Nagradu "Luka Ritz" dobitnice su ocijenile izuzetno poticajnom, te izrazile nadu da će iduće godine promicanje tolerancije i škole bez nasilja u Hrvatskoj dobiti još veći značaj.

Ministar obrazovanja Željko Jovanović, koji je također nazočio prijemu, upozorio je na važnost što ranijeg uvođenja građanskog i zdravstvenog odgoja u škole te je podsjetio kako si je resorno ministarstvo u ovome mandatu postavilo zadaću pretvoriti škole u mjesto na kojemu se uči za život, a ne za ocjenu.

(Hina) xvl yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙