FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za utorak, 12. lipnja

Autor: Tamara Šprihal
ZAGREB, 12. lipnja 2012. (Hina) - Najava važnijih događaja za utorak, 12. lipnja koje ćemo popratiti fotografijama.

ZAGREB - Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovat će na uručenju godišnje nagrade "Luka Ritz" za promicanje tolerancije i škole bez nasilja (10 sati, Banski dvori). Uz predsjednika Vlade, svečanosti će nazočiti i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović.

ZAGREB - Sjednica saborskog Odbora za financije i državni proračun koji će, među ostalim, raspravljati o Prijedlogu godišnjeg izvještaja o izvršenju državnog proračuna za 2011. godinu te o Godišnjem izvješću Hrvatske narodne banke za 2011. godinu (13 sati, Hrvatski sabor, Markov trg 6, dvorana Stjepana Radića).

ZAGREB - Svečanost i prezentacija rezultata projekta IPA 2007 – "Nacionalni informacijski sustav upravljanja državnom granicom – faza III", provedenog s ciljem daljnjeg razvoja i unaprjeđenja rada poslova granične policije u okviru postojećeg Nacionalnog informacijskog sustava za upravljanje državnom granicom. Na svečanosti će sudjelovati i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić te šef Delegacije Europske unije, veleposlanik Paul Vandoren koji će se obratiti nazočnima (11 sati, amfiteatar Ravnateljstva policije u Zagrebu, Ilica 335).

ZAGREB - Svečano proglašenje novih članova Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU). Nakon uvodnog izlaganja i prigodne riječi predsjednika Akademije akademika Zvonka Kusića, glavni tajnik akademik Pavao Rudan dat će kratka obrazloženja o novoizabranim dopisnim članovima Akademije, a razredni tajnici svakog pojedinog razreda pročitat će obrazloženja za novoizabrane redovite članove i članove suradnike svog razreda (11 sati, palača Hrvatske akademije, Zrinski trg 11).

ZAGREB - Hrvatska gospodarska komora (HGK) domaćin je 19. susreta predsjednika gospodarskih komora zemalja bivše Jugoslavije s temom "Unapređenje regionalne suradnje u kontekstu ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju". Riječ je o tradicionalnom susretu vodećih ljudi gospodarskih komora regije koji se organiziraju od 2001. godine. Cilj je ovogodišnjeg susreta definirati pravce buduće suradnje, utjecaj hrvatskog članstva u EU na postojeće ekonomske odnose zemalja potpisnica Sporazuma CEFTA-e, kao i mogućnosti koje se regiji otvaraju ulaskom Hrvatske u EU. Sudionicima susreta uvodno će se obratiti predsjednik HGK Nadan Vidošević, a iz HGK napominju da će taj dio susreta biti otvoren za novinare (11,00 sati), dok se po završetku susreta očekuju izjave za novinare sudionika skupa (13,00 sati, HGK, dvorana C, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Sudionici Regionalne konferencije jugoistočne Europe o energetici raspravljat će o investicijskom planu Vlade RH u području energetike, novoj zakonskoj regulativi u rudarstvu, stanju i perspektivi tržišta nafte i plina itd. Cilj je konferencije, koju organizira Infoarena Grupa, omogućiti sudionicima uvid u aktualne trendove u energetici te viziju budućeg izgleda energetskog sustava u trenutku kad su pred njega stavljeni imperativi poput održivosti i sigurne opskrbe (9,00 sati, Hotel The Regent Esplanade, Mihanovićeva 1).

ZAGREB - Luka Šulića Stjepan Hauser, poznatiji kao 2Cellos, održat će u zagrebačkoj Areni koncert na kojemu će izvoditi klasične skladbe uz pratnju Zagrebačke filharmonije i obrade svjetskih hitova pop i rock glazbe (21 sat, Arena Zagreb, Lanište 30).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Uroš Andrić

Poslije podne: Tamara Šprihal

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xtš ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙