FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja Hrvatska - za utorak - 12. lipnja

Autor: mkov
ZAGREB, 12. lipnja 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za utorak, 12. lipnja:

KNIN - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović boravit će u Kninu gdje će položiti vijenac ispred spomenika Hrvatske pobjede Oluja '95 (11 sati, Trg Ante Starčevića) te nazočiti svečanoj sjednici Gradskog vijeća u prigodi obilježavanja Dana Grada Knina (Dom HV-a, 12 sati). Predviđeno je obraćanje Predsjednika Republike.

ZAGREB - Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovat će na uručenju godišnje nagrade "Luka Ritz" za promicanje tolerancije i škole bez nasilja (10 sati, Banski dvori). Uz predsjednika Vlade, svečanosti će nazočiti i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović.

ZAGREB - Sjednica saborskog Odbora za financije i državni proračun koji će, među ostalim, raspravljati o Prijedlogu godišnjeg izvještaja o izvršenju državnog proračuna za 2011. godinu (13 sati, Hrvatski sabor, Markov trg 6, dvorana Stjepana Radića).

ZAGREB - Sjednica saborskog Odbora za pravosuđe. Na dnevnom redu sjednice je, među ostalim točkama i Izvješće o radu državnih odvjetništava u 2011. godini (13 sati, Hrvatski sabor, Markov trg 6, dvorana Janka Draškovića).

ZAGREB - Svečanost i prezentacija rezultata projekta IPA 2007 – "Nacionalni informacijski sustav upravljanja državnom granicom – faza III", provedenog s ciljem daljnjeg razvoja i unaprjeđenja rada poslova granične policije u okviru postojećeg Nacionalnog informacijskog sustava za upravljanje državnom granicom. Na svečanosti će sudjelovati i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić te šef Delegacije Europske unije, veleposlanik Paul Vandoren koji će se obratiti nazočnima (11 sati, amfiteatar Ravnateljstva policije u Zagrebu, Ilica 335).

ZAGREB - U sklopu javne rasprave o Nacrtu prijedloga zakona i Hrvatskom kvalifikacijskom okviru (HKO) Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS) organizira niz okruglih stolova od kojih je prvi s predstavnicima sindikata (9 sati, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Donje Svetice 38).

ZAGREB - U nastavku suđenja Tomislavu Merčepu bit će saslušani novi svjedoci među kojima je i Živko Juzbašić, član vlade nacionalnog jedinstva početkom 1990-tih. Merčepa se pred sudskim vijećem zagrebačkog Županijskog suda tereti da je od 8. listopada do polovice prosinca 1991., kao savjetnik u MUP-u i zapovjednik pričuvne postrojbe MUP-a smještene u Pakračkoj poljani i dijelom u Zagrebu u paviljonu na Zagrebačkom velesajmu, osobno naredio nezakonito uhićenje 52 osobe te mučenje i ubojstva 43 civila sa zagrebačkoga, kutinskoga i pakračkog područja (9 sati).

RIJEKA - Na Županijskom sudu u Rijeci bit će objavljena presuda Željku Šuputu i Milanu Paniću zbog ratnog zločina počinjena krajem 1991. i početkom 1992. godine u Korenici. Optuženi su da su kao pripadnici posebne jedinice "srpske krajinske milicije" držali zatočenu trojicu zarobljenika te ih tukli, ponižavali i zlostavljali na druge načine (10 sati, Županijski sud u Rijeci).

ZAGREB - Svečano proglašenje novih članova Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU). Nakon uvodnog izlaganja i prigodne riječi predsjednika Akademije akademika Zvonka Kusića, glavni tajnik akademik Pavao Rudan dat će kratka obrazloženja o novoizabranim dopisnim članovima Akademije, a razredni tajnici svakog pojedinog razreda pročitat će obrazloženja za novoizabrane redovite članove i članove suradnike svog razreda (11 sati, palača Hrvatske akademije, Zrinski trg 11).

ZAGREB - Predstavljanje novog otkrića ranokršćanskog kompleksa iz 4./5. stoljeća na lokalitetu Kamenica u Vinkovcima. O dosadašnjem istraživanju i arheološkim metodama te značaju otkrića govorit će pomoćnik ministrice kulture Zlatko Uzelac, voditelj geofizičkih istraživanja i arheolog Gradskog muzeja Vinkovci Goran Skelac i voditelj istraživanja Hrvoje Vulić (11 sati, Muzej za umjetnost i obrt, Trg maršala Tita 10).

ZAGREB - Luka Šulić i Stjepan Hauser, poznatiji kao 2Cellos, održat će u zagrebačkoj Areni koncert na kojemu će izvoditi klasične skladbe uz pratnju Zagrebačke filharmonije i obrade svjetskih hitova pop i rock glazbe (21 sat, Arena Zagreb, Lanište 30).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

poslijepodne - Milka Ćurković

navečer - Mate Kovačević

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xmkov ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙