FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 5. lipnja

Autor: nbrc
ZAGREB, 5. lipnja 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 5. lipnja.

ZAGREB - Članovi Gospodarsko-socijalnog vijeća (GSV) raspravljat će o prijedlogu općeg poreznog zakona i zakona o reprezentativnosti te o poskupljenju cestarina. Na dnevnom redu sjednice GSV-a je i imenovanje radne grupe za izradu poslovnika o radu GSV-a. Sjednica će se održati u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava, fotografi i TV snimatelji mogu snimiti početak sjednice, nakon koje su predviđene izjave za medije (9,30 sati početak sjednice, velika dvorana Ministarstva rada i mirovinskog sustava, Ulica grada Vukovara 78).

ZAGREB - Predstavnici Svjetske banke javno će predstaviti izvješće "Zlatni rast: vraćanje sjaja europskom gospodarskom modelu". Izvješće, uz osvrt na dugoročni rast u Europi, posebice posljednja dva desetljeća, identificira što bi trebalo biti učinjeno kako bi se osigurao nastavak prosperiteta u idućim desetljećima (10 sati, Regent Esplanade Hotel).

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog sabora Boris Šprem primit će predsjednika Europskog revizorskog suda Vitora Manuela da Silvu Caldeiru. Predsjednik Europskog revizorskog suda boravi u dvodnevnom posjetu Hrvatskoj, na poziv glavnoga državnog revizora Republike Hrvatske Ivana Klešića (11,00 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6-7).

ZAGREB - U organizaciji tvrtke SAP održat će se SAP Forum koji će se fokusirati na nove tehnologije koje pružaju put do poslovnih inovacija. U sklopu Foruma bit će dodijeljena i tradicionalna nagrada za novinare na području informatike i telekomunikacija, SAP ICT novinarska nagrada Božo Težak (9,00 sati, Arena Centar Zagreb, Lanište 32).

ZAGREB - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj za ožujak ove godine iznosila je 5.499 kuna, što je nominalno 2,5 posto više, a realno 1 posto više u odnosu na veljaču, objavio je Državni zavoda za statistiku. U odnosu na ožujak prošle godine, prosječna mjesečna neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama za treći mjesec ove godine bila je nominalno viša za 0,3 posto, a realno je bila niža za 1,6 posto. Najviša prosječna neto plaća za ožujak isplaćena je u telekomunikacijama, u iznosu od 12.753 kune. Najnižu prosječnu neto plaću za ožujak ove godine od 2.832 kune imali su zaposleni u proizvodnji odjeće.

Dežurne urednice:

prije podne: Slavica Cvitanić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙