FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSS-u prišla tri vijećnika iz Sesveta

Autor: dpos
ZAGREB, 3. lipnja 2012. (Hina) - Predsjednik HSS-a Branko Hrg danas je na konferenciji za novinare u središnjici stranke uručio članske iskaznice trojici vijećnika Nezavisne liste Željka Tupeka u Gradskoj četvrti Sesvete.

Iskaznice je uručio nositelju liste Željku Tupeku, te Alojzu Pucku i Željku Bertoviću, pa tako sada HSS u tom Vijeću ima osmero, od ukupno 19 vijećnika. Tupek je istaknuo kako su se odazvali na poziv novog predsjednika HSS-a Branka Hrga koji je pozvao "sve pristaše Radićevog nauka na okupljanje i djelovanje pod barjakom HSS-a".

Smatra da bi Vijeće Gradske četvrti Sesvete trebalo pokrenuti proceduru o uvođenju lokalne samouprave u zagrebačke gradske četvrti. Obrazlažući taj prijedlog Tupek je rekao da u Sesvetama ne mogu donositi odluke o "ukupnom gospodarenju i prostoru na svim razinama urbanističkog planiranja" te da nisu u mogućnosti bez lokalne samouprave sudjelovati u natječajima za sredstva iz fondova EU-a jer kao mjesna samouprava nemaju izvornih prihoda. "Hoćemo turističko prigorje, a nemamo turističku zajednicu...", rekao je.

Predsjednik zagrebačkog HSS-a Nenad Matić je na konferencije za novinare, pod nazivom "Nove snage u HSS-u – protiv kaosa u Gradu Zagrebu", rekao da su poučeni time "kako 'Kukuriku koalicija' upravlja Zagrebačkim holdingom, već prije upozoravali da oni ne mogu upravljati državom kvalitetno, jer u protekle dvije i pol godine nisu riješili stanje u holdingu koji proizvodi gubitke".

"Samim tim ovi pokazatelji, na žalost, na razini države o padu BDP-a, nas u Zagrebu, što se tiče političke scene, ne iznenađuju", rekao je.

Istaknuo je kako nije primjereno da se na svečanoj sjednici Gradske skupštine za Dan grada gradonačelnik Milan Bandić obračunava s većinom u Skupštini te se upozorava na probleme na koje, kazao je, HSS redovito upozorava. A to su, istaknuo je, da "Gradska skupština i gradonačelnik ne funkcioniraju, Gradska skupština bojkotira projekte gradonačelniku". Matić je poručio većini u skupštini: "Ako je nešto za procesuiranje, prijavite nadležnim institucijama".

(Hina) xbma ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙